Zondag om 21:00 uur dendert het WK Voetbal door met Frankrijk versus Honduras. Het verjongde Franse team zoekt eerherstel na het inktzwarte WK 2010, waarin de spelers onophoudelijk ruzieden met elkaar en met de coach.

Frankrijk versus Ecuador

1 Het is de eerste ontmoeting tussen Frankrijk en Honduras.

2 Frankrijk won slechts één van de negen vorige matches in de groepsfase van een WK. Die ene zege geschiedde in 2006 tegen Togo (2-0).

3 Daarnaast heeft “Les Blues” slechts één goal uit open spel gemaakt in zijn zes vorige WK-duels.

4 Frank Ribery van Bayern Munchen was de topscorer van de Franse Haantjes in de kwalificatiefase. Hij maakte vijf goals en gaf zes assists in tien duels. Hij is vanwege een blessure absent.

5 Honduras scoorde niet in zijn vier vorige WK-duels. In 2010 werd Honduras uitgeschakeld met dus nul goals voor.

6 Jerry Bengtson was topscorer van Honduras tijdens de kwalificaties met negen goals in twaalf duels. Hij speelt in de Amerikaanse competitie.

7 In 1998 werd Frankrijk in eigen land Wereldkampioen, maar in 2002, 2006 en 2010 slaagde het land er niet in om te scoren tijdens zijn openingswedstrijd.

8 Bondscoach Didier Deschamps heeft een gelukkige hand van wisselen. De Fransman zag tijdens de kwalificaties vier keer een invaller scoren. Dat is het hoogste aantal van alle 32 deelnemers aan het WK.

9 Honduras beschikt samen met Argentinië over de hoogste gemiddelde leeftijd van de spelers: 28,9 jaar.

10 De Franse selectie is zo drastisch ververst dat het aantal goals in interlands van de 23 spelers is gezakt naar 52 stuks. Alleen Algerijë heeft minder goals in de selectie: 42.