Dinsdag om 18:00 uur begint C. Rica versus Engeland. Het is een match om spek en bonen, want Costa Rica is al door naar de volgende ronde en Engeland mag na vanavond naar huis. Hier zijn tien statistieken over deze landen.

C. Rica versus Engeland

1 Sinds het EK 1988 (gewonnen door Oranje) heeft Engeland niet meer alle drie groepswedstrijden op een groot toernooi verloren.

2 De Three Lions hebben nog nooit de groepsfase van een WK afgesloten met nul punten. Maar momenteel heeft Engeland nog geen enkel puntje.

3 Costa Rica heeft gescoord in alle 7 vorige WK-duels tegen Europese landen.

4 Roy Hodgson, bondscoach van Engeland, heeft nu 4 WK-duels op rij verloren. Eerder (20 jaar terug) was hij bondscoach van Zwitserland.

5 Engeland heeft in zijn 3 vorige WK-duels 8 tegengoals gekregen. Dat is evenveel als in de 14 WK-partijen daarvoor bij elkaar.

6 Costa Rica is voor het eerst sinds 1990 weer van de partij in de knock-out fase.

7 Wayne Rooney, Glen Johnson en Leighton Baines zijn in aanvallend opzicht de gevaarlijkste Engelsmannen. Samen creeërden ze 15 van de 26 kansen.

8 Engeland heeft in zijn 8 vorige WK-matches geen enkele keer meer dan 1 goal gemaakt.

9 In 13 van de 14 vorige wedstrijden van Costa Rica in het kader van het WK (inclusief kwalificaties) heeft het land geen clean sheet behouden.

10 Costa Rica staat op de lijst met “meeste overtredingen” momenteel tweede met 20,5 per duel. Bovenaan staat…Oranje met 23 per duel.

Lees ook tien statistieken over Japan versus ColombiaItalië versus Uruguay en Griekenland versus Ivoorkust.