Confederations Cup 2017 finale. Een interessant toernooi wordt vandaag beslist. Chili en Duitsland bestrijden elkaar in de finale van de Confederations Cup: de wereldkampioen tegen de Zuid-Amerikaans kampioen.

Het toernooi om de Confederations Cup is ooit in het leven geroepen als een soort mini-supertoernooi tussen de wereldkampioen, de zes continentale kampioenen en sinds 2005 de organisator van het volgende WK voetbal.

Finale Confederations Cup: ‘Duitsland B’ ook sterk

De finale van dit jaar gaat tussen wereldkampioen Duitsland en Zuid-Amerikaans kampioen Chili. Op papier zou Duitsland als wereldkampioen favoriet zijn, maar Joachim Löw heeft veel sterren thuisgelaten.

De topspelers van Bayern München, Borussia Dortmund en de internationale clubs zullen zin hebben gehad in een welverdiende zomervakantie. En zo kon het zijn dat Julian Draxler met 30 interlands de meest ervaren man is aan Duitse zijde. Maar gesteund door Joshua Kimmich (Bayern München, maar wel met zin in dit toernooi) en de ietwat onbekendere Leon Goretzka en Lars Stindl heeft Draxler zijn ploeg wel naar de finale geleid.

Confed Cup voorspellen winnaar wedkantorenAls een echte diesel moest Duitsland wel op stoom komen. Want tegen Australië in de groepsfase had Duitsland het een tijdje moeilijk, won het toch met 3-2. Tegen Chili werd het 1-1 en met een 3-1 zege op Kameroen haalde Duitsland de halve finale. Opvallend is het dat de onervaren Duitse ploeg daar het door de wol geverfde Mexico met 4-1 over de knie legde, onder meer met een late goal van Amin Younes.

Chili met Arturo Vidal en Alexis Sanchez

De tegenstander van Duitsland in de finale is de tweevoudig kampioen van Zuid-Amerika en gevaarlijke outsider Confed Cup 2017. Chili won in 2015 de Copa América en in 2016 de Copa América Centenario, het jubileumtoernooi vanwege 100 jaar Copa América. Bondscoach Antonio Pizzi heeft geen enkele sterspeler zomerrust gegund, ze zijn er allemaal bij. Drie spelers met ruim 100 interlands waaronder Alexis Sanchez, en 94-voudig international Arturo Vidal.

En die twee zijn ook de motor van dit Chili, dat al strijdend in deze finale is gekomen. Een zege op Kameroen en remises met Duitsland en Australië waren genoeg om de halve finale te bereiken. Daarin leverde Chili een titanenstrijd tegen Europees kampioen Portugal. Ze hielden Cristiano Ronaldo in toom, hadden de beste kansen en waren uiteindelijk in de penaltyserie de sterkste. Doelman Claudio Bravo, ook een uitblinker dit toernooi, stopte alle drie de Portugese penalty’s.

Die strijdkracht en die ervaring om zo’n sterk team als Portugal onder de duim te houden kunnen juist de doorslag geven voor Chili in deze finale. Als het Chili meezit en Arturo Vidal zijn temperament onder controle kan houden, kan die ploeg de opvolger worden van Brazilië, dat de vorige drie toernooien won.

Wedden op Confederations Cup finale Chili – Duitsland

Twee heel verschillende teams in de finale, die dus in de groepsfase elkaar in evenwicht hielden met 1-1. Toch geeft bookmaker Kroon Sport de lichte favorietenrol aan de jonge Duitse ploeg met 2.45 op winst. Het ervaren Chili staat op 2.95 om met winst hun derde internationale toernooi in drie jaar tijd te winnen. Ik denk dat deze wedstrijd nog wel eens tot het gaatje kan gaan. Een gelijkspel noteert 3.15 en ‘both teams to score’ staat op 1.84. Lees: wedden op voetbal.