Zondag om 18:00 uur start België versus Rusland. Mochten de Rode Duivels opnieuw winnen, dan is de achtste finale bereikt. Rusland heeft momenteel één punt. Hier zijn tien statistieken over de landen.

België versus Rusland

1 België is ongeslagen tegen Rusland sinds de Sovjet-Unie uit elkaar is gevallen. Twee keer won België, één keer werd gelijk gespeeld.

2 Het wordt de tweede onderlinge confrontatie op een WK. In de groepsfase op het WK 2002 won België in de groepsfase met 3-2. De winnende goal werd gemaakt door de huidige bondscoach van de Belgen: Marc Wilmots.

3 In november 2010 vond de vorige ontmoeting plaats. België won dankzij twee goals van Romelu Lukaku.

4 Tegen Algerije kwam Lukaku geen moment in de buurt van een treffer. Hij raakte de bal geen enkele keer aan op de helft van de tegenstander.

5 Invaller Marouane Fellaini maakte tegen Algerije de 1-1. Hij stond pas vijf minuten in het veld. Voor zijn club Manchester United maakte hij vorig seizoen in 1.431 minuten geen enkele goal.

6 Met Thibaut Courtois onder de lat is België niet te verslaan. Hij heeft 18 keer gespeeld voor de Rode Duivels, die 12 keer wonnen en 6 keer gelijk spelen.

7 De laatste 8 goals van Rusland op een WK vielen in de tweede helft.

8 Ook bij Rusland was een supersub verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Tegen Zuid-Korea stond Aleksandr Kerzhakov koud drie minuten in het veld toen hij de 1-1 maakte.

9 Kerzhakov heeft nu in 82 interlands 26 goals gemaakt voor Rusland.

10 De Belgen hebben in hun 10 vorige partijen in het kader van het WK (inclusief kwalificaties) slechts 1 keer een clean sheet behouden.

Lees hier tien statistieken over Zuid-Korea versus Algerije.

Of lees hier tien statistieken over VS versus Portugal.

En lees hier over de gedachtes van Marc Wilmots, bondscoach van de Belgen, over Rusland.