In de nacht van zondag op maandag om 00:00 uur blijft de ware WK-fan wakker voor Argentinië versus Bosnië-Herzegovina. Lionel Messi en Edin Dzeko zijn aan beide kanten de onbetwiste sterren. Hier zijn tien statistieken over de landen.

Argentinië versus Bosnië-Herzegovina

1 Argentinië won negen van de twaalf vorige groepswedstrijden op een WK en verloor er slechts één. Tijdens die reeks werd 24 keer gescoord en vier keer geïncasseerd.

2 De Argentijnen, “La Albiceleste”, heeft in zijn negen vorige WK-duels tegen Europese landen tweemaal gewonnen. Daarnaast werd viermaal gelijk gespeeld.

3 Bosnië-Herzegovina is op het WK 2014 het enige debuterende land. De twee beste debuten sinds 1950 werden bewerkstelligd door Portugal in 1966 en Kroatië in 1998 (halve finale).

4 Lionel Messi was op de twee vorige WK’s niet zo briljant als bij FC Barcelona. In 571 speelminuten kwam hij tot één goal. Wel produceerde hij 31 doelpogingen.

5 De landen hebben tweemaal tegen elkaar gespeeld in een vriendschappelijke interland. Argentinië won tweemaal van “de Draken” met een totaal doelsaldo van 7-0.

6 Edin Dzeko van Manchester City was betrokken bij 14 goals van Bosnië-Herzegovina in de kwalificatiegroep. Geen enkele andere speler in de Europese zone overtrof die score.

7 Dezko en zijn maatje Vedad Ibisevic maakten beide vier doelpunten met het hoofd tijdens de kwalificaties.

8 De Argentijnen scoorden in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone de meeste doelpunten: 35 stuks in 16 duels.

9 Sergio Aguerio werd dit seizoen evenals Dzeko kampioen van de Engelse Premier League. Hij maakte, in alle competities tezamen, 28 goals voor Manchester City.

10 Dzeko speelde tot nu toe 62 interlands voor Bosnië-Herzegovina en scoorde daarin 35 keer.