AC Milan – Inter Milan. Vanavond om 19:45 uur kruisen AC Milan en Inter Milan de degens in San Siro, de thuishaven van beide teams. Na een paar zwakkere jaren lijken de Milanese grootheden zich geleidelijk op te richten. Inter staat vierde en AC Milan zesde in de Italiaanse Serie A.

AC Milan – Inter Milan

Inter kwam dit seizoen blits uit de startblokken en stond wekenlang bovenaan. Toen al, leek de opmars van Internazionale niet houdbaar, want er zaten veel zwaarbevochten 1-0 uitslagen tussen. Inmiddels heeft Inter drie speelronden na elkaar niet gewonnen en bedraagt de achterstand op koploper Napoli zes punten. Inter heeft na 21 duels 41 punten.

De zesde plek van Milan is een tikje bedrieglijk. Veel opwaartse beweging lijkt namelijk niet meer mogelijk voor de Rossoneri. AS Roma, de nummer vijf, is nog wel in zicht met twee punten meer. Maar ten opzichte van Inter is het gat behoorlijk: 33 versus 41 punten. En ook AC Milan zit niet bepaald in een flow, met negen punten uit de vorige zes duels. Het doelsaldo van Milan is fragiel: 29-25.

Ontevreden over doeltreffendheid spitsen

Toch zijn dit betere situaties dan in de vorige seizoenen, waarin AC Milan en Inter steeds meer wegzakten richten de onderkant van de middenmoot. Daardoor hangt er rond deze derby wat meer opwinding dan de afgelopen jaren. Of het een spektakel wordt, valt te bezien. Beide coaches, Siniša Mihajlović aan de kant van AC Milan en Roberto Mancini bij Inter, zijn ontevreden over de doeltreffendheid van hun spitsen.

Mario Balotelli AC Milan - Inter MilanBij Milan zou Mario Balotelli, teruggekeerd naar zijn oude liefde, voor de goals moeten zorgen. Het is echter na zijn verloren jaar bij Liverpool alweer een matig seizoen voor Super Mario. Hij is inmiddels 25 jaar en iedereen wacht tot hij een keer volwassen wordt. Hij staat op één competitietreffer en zit in regel op de bank.

Mancini hoopt de Braziliaanse spits Eder te strikken, momenteel werkzaam voor Sampdoria. “Als hij zich bij ons aansluit,” zegt hij tegen Reuters, “kan hij ons enorm helpen in de competitie.

AC Milan won drie van de laatste zes confrontaties met de stad- en stadiongenoot en verloor er twee. In typisch Italiaanse stijl waren die zes duels gespeend van goals: slechts zeven in totaal (4-3). Alhoewel thuisvoordeel bij dit affiche niet echt bestaat, won AC Milan wel vier van de zes vorige thuisduels tegen Inter (een nederlaag, doelsaldo 6-3).

Wedden op AC Milan – Inter Milan

Bookmaker 888sport zet 2,50 op winst van AC Milan, 3,05 op gelijkspel en 3,15 op winst van Inter. Een veilige keus lijkt dat er minder dan 3 goals komen; de under 2,5 goals noteert 1,60.