Villarreal – FC Barcelona. Een Catalaanse finale in de Copa del Rey behoort dit seizoen serieus tot de mogelijkheden. FC Barcelona en Espanyol verdedigen vanavond allebei een uitstekende uitgangspositie tegen respectievelijk Villarreal en Athletic de Bilbao en kunnen de klus klaren.

Barcelona slaagde er in de thuiswedstrijd tegen Villarreal in om een gat van twee doelpunten te slaan. Of dat vanavond genoeg is om de eindstrijd van het Spaanse bekertoernooi te bereiken, is echter nog maar afwachten. Villarreal verkeert namelijk in uitstekende vorm en pakte afgelopen weekend knap een punt in Estadio Bernabéu tegen Real Madrid. Vooral in eigen huis is de ploeg bovendien moeilijk te verslaan. Ook zitten de geelhemden nog in de achtste finales van de Europa League, nadat het vorige week definitief afrekende met het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.

Suarez komt eindelijk los bij FC Barcelona

Bij Barcelona lijkt Luis Suarez eindelijk los te komen. De Uruguayaan had het aan het begin van zijn dienstverband bij zijn nieuwe club erg lastig, maar rijgt de doelpunten de laatste weken aaneen. Ook afgelopen weekend bij Granada (1-3) kwam de oud-Ajacied tot scoren en leverde hij bovendien een assist af aanLionel Messi. Trainer Enrique ziet zodoende het geduld dat hij heeft met Suarez eindelijk beloond worden. In de Spaanse kranten werd er namelijk al openlijk getwijfeld aan de capaciteiten van de aanvaller, die tegen Granada overigens wel met enige boosheid reageerde toen hij in de tweede helft naar de kant werd gehaald.

Espanyol – Athletic de Bilbao Copa del Rey

Mocht FC Barcelona zich vanavond plaatsen voor de eindstrijd van de Copa del Rey, dan treft het daarin mogelijk streekgenoot en aartsrivaal Espanyol. De andere club uit Barcelona verschafte zichzelf twee weken geleden een uitstekende uitgangspositie door met 1-1 gelijk te spelen in Baskenland. Vanavond kan Espanyol de klus definitief klaren tegen Athletic de Bilbao. In San Mamés kwamen de Catalanen op 11 februari nog wel op achterstand via Aduriz, maar dankzij Victor Sanchéz reisde de ploeg alsnog met een uitstekend resultaat terug naar huis.

Villarreal – FC Barcelona begint vanavond om 20:00 uur, waarna Espanyol en Athletic de Bilbao de strijd om 22:00 uur vervolgen.