Sevilla – Atletico Madrid. Na de recente slippertjes van Real Madrid en het verlies van FC Barcelona tegen Malaga, ligt de strijd om de titel in Spanje weer compleet open. Atlético Madrid staat nog wel zeven punten achter op koploper Real Madrid, maar die achterstand valt nog te overbruggen. Tegenstander van vandaag, Sevilla, liet vorig weekend dure punten liggen in de strijd om de vierde plek. De plek die nog recht geeft tot het spelen van de voorronde van de Champions League. Het gat met Valencia, dat de vierde plek bekleedt, bedraagt nu vijf punten.

Griezmann en Mandzukic dodelijk aanvalsduo Sevilla – Atletico Madrid

Halverwege dit seizoen werd Fernando Torres terug naar Madrid gehaald. De Spaanse spits scoorde al een aantal keer in de beker maar wist in zijn zes competitieoptredens het net nog niet te vinden. Nee, de productiviteit van Atletico komt dit seizoen grotendeels op naam van twee nieuwelingen. Antoine Griezmann en Mario Mandzukic. Griezmann was in de Primera Division al veertien keer trefzeker in vierentwintig wedstrijden en de oud-spits van onder andere Bayern München scoorde al twaalf keer in eenentwintig wedstrijden. Het bewijst maar weer eens hoe degelijk het transferbeleid van Atletico in elkaar zit. Geen aankopen van honderd miljoen maar investeren op de juiste plekken.

Sevilla meldt zich in top 5 van Spanje

Bij Sevilla is het al een aantal jaar op rij dezelfde speler die veel scoort. Carlos Bacca schiet ook dit jaar weer met scherp en wist in vierentwintig wedstrijden ook al veertien keer te scoren. Sevilla is sowieso lekker op dreef dit seizoen en doet mee in de top 5. Vorige week liet het dus dure punten liggen in de strijd om plek vier die gaat tussen Sevilla zelf, Valencia en Villarreal. Het verloor de uitwedstrijd bij Real Sociedad met 4-3 terwijl het in de 80e minuut nog met 3-2 voorstond. Vandaag kan Sevilla in eigen huis laten zien dat het zich serieus weer met de top van Spanje wil meten, maar daarvoor moet er wel een goed resultaat tegen Atletico Madrid behaald worden.