Sevilla – Athletic Bilbao. Zaterdag om 18:15 uur trappen Sevilla en Athletic Bilbao af in de negentiende speelronde van de Spaanse Priméra Division. Sevilla staat negende en het Baskische Bilbao zesde.

De Spaanse competitie heeft zijn eerste matches van 2016 al achter de rug. Sevilla moest buigen voor Granada (2-1) en Bilbao hield een puntje over aan het bezoek van Las Palmas (2-2). Dat waren geen bemoedigende starts van het jaar, gezien de lage positie van die tegenstanders.

Sevilla – Athletic Bilbao

De thuisploeg Sevilla zal het zaterdag moeten doen zonder Adil Rami, want de Fransman heeft te veel gele prenten gekregen. De vacature wordt vermoedelijk ingevuld door Daniel Carrico. Kevin Gameiro zal in de spits staan. Uit elf basisplekken en vijf latere starts peurde hij zeven goals.

Bilbao, dat louter spelers met Baskische roots aan zich verbindt, ziet Aymeric Laporte en Benat terugkeren van schorsingen. Vaste prik voorin is Aritz Aduriz, na zeventien starts plus een invalbeurt alweer goed voor elf goals. De 34-jarige aanvaller is samen met Raul Garcia de geliefdste Bilbao-speler.

Sevilla thuis sterker tegen Bilbao

Van de zes meest recente onderlinge duels won Bilbao er drie, Sevilla twee. Vaak is het een verbeten en agressieve strijd tussen de clubs, die toch op een aardige afstand van elkaar liggen. In de voornoemde zes matches vielen er liefst 47 gele en vier rode kaarten. Thuis won Sevilla de helft van de zes laatste ontmoetingen en verloor het er eentje (doelsaldo 10-7). Inmiddels heeft Sevilla in vijftien van de laatste zestien thuisduels tegen Bilbao een nederlaag kunnen voorkomen.

Overigens moet Bilbao woensdag nog aan de bak in het bekerduel tegen Villareal. De nadelige ruststand van 2-0 werd in het tweede bedrijf omgezet in 2-3. Een knappe winst tegen de nummer vier van de competitie, maar in La Liga gaat het in uitduels in regel niet zo gesmeerd voor de Basken. Ze haalden uit negen uitduels slechts elf punten (doelsaldo min één). Sevilla heeft zeven keer op rij thuis drie punten opgepakt.

Wedden op Sevilla – Athletic Bilbao

Bookmaker 888sport wijst geen zware favoriet aan, als geniet Sevilla met een notering van 2,05 de voorkeur. Gelijkspel noteert 3,50 en winst van Bilbao 3,60. Een gelijkspel komt de teams niet heel slecht uit, maar een herenakkoord zullen de teams niet sluiten, daarvoor is er in de afgelopen jaren te veel geschopt en geslagen. We tippen dat er minstens zeven gele kaarten worden uitgedeeld, de notering is 1,91.