Southampton – Manchester United. Op maandag 8 december om 21.00 uur wordt speelronde 15 in de Premier League afgesloten met de topper tussen Southampton en Manchester United. De winnaar van dit duel mag zich de nieuwe nummer drie van de ranglijst noemen.

Moeizame relatie tussen Van Gaal en Koeman

Tijdens de persconferentie van vrijdag weigerde Louis Van Gaal om veel te vertellen over zijn relatie met Ronald Koeman. ‘’Ik hoef mijn band met de trainer van de tegenstander niet uit te leggen. We spelen tegen Southampton en we zouden over die ploeg moeten praten, en niet over hun trainer’’, aldus de Nederlander.

Ook Koeman wilde tijdens zijn persconferentie niet veel kwijt over zijn relatie met de 63-jarige Van Gaal. Naar verluidt is het mis gegaan toen ze beide werkzaam waren bij Ajax, maar als we Koeman moeten geloven zijn de problemen opgelost.

‘’Acht of negen jaar geleden hadden we een probleem. Nu niet meer. Laten we verder over de wedstrijd praten. Het is niet Van Gaal tegen Koeman maar Southampton tegen United. En als we goed voetballen, dan kunnen we zeker winnen.’’

‘’Koeman is een goede trainer’’

Van Gaal raakte tijdens de persconferentie ook weer ouderwets geprikkeld toen hem gezegd werd dat er bij Southampton afgelopen zomer veel spelers zijn vertrokken maar ze wel de nummer vier van Engeland zijn.

‘’Heb je enig idee hoe veel spelers wij zijn kwijtgeraakt? Meer dan Southampton. Maar Koeman is een goede trainer. Het is natuurlijk erg knap dat ze zo hoog staan.’’

Rooney fit genoeg om te spelen

Verder liet de oefenmeester weten dat Wayne Rooney fit genoeg is om vanavond in actie te komen. De aanvaller is op tijd hersteld van een knieblessure. Voor Angel di Maria en Daley Blind komt het duel met ‘The Saints’ nog te vroeg. Dit geldt eigenlijk ook voor Radamel Falcao, maar de Colombiaan kan wel plaatsnemen op de reservebank.

‘’Falcao kan hoogstens twintig minuten spelen’’, vertelde Van Gaal. ‘’Desondanks heb ik hem wel opgenomen in mijn wedstrijdselectie, want we zitten dun in de aanvallers.’’