Southampton – Chelsea. Southampton draait dit seizoen uitstekend, maar in topduels wil het vooralsnog niet vlotten voor de ploeg van trainer Ronald Koeman. Vanmiddag krijgen The Saints een herkansing, wanneer koploper Chelsea op bezoek komt.

Na een indrukwekkende competitiestart leek Southampton plotseling in een vrije val te belanden, maar de laatste weken toonden aan dat er weer sprake is van een opleving. De laatste twee competitiewedstrijden tegen respectievelijk Everton en Crystal Palace werden met overtuigende zeges afgesloten (3-0 en 3-1), waardoor de weg omhoog weer is ingezet. De formatie van Koeman is momenteel terug te vinden op een uitstekende vierde plaats.

Chelsea bijna onverslaanbaar

Toch wordt het voor Southampton ook eens tijd dat er wordt gewonnen van een Engelse topclub. Eerdere wedstrijden tegen Manchester City (0-3), Arsenal (1-0) en Manchester United (1-2) gingen namelijk allemaal verloren. Winnen van Chelsea is dit seizoen bovendien maar weinig gegeven. De sterrenensemble van coach José Mourinho won dit seizoen liefst veertien van de achttien competitiewedstrijden en vecht daardoor met Manchester City om de Engelse landstitel. Alleen Newcastle United wist The Blues met lege handen naar huis te sturen (2-1).

Bij Southampton moet Graziano Pellè voor de doelpunten zorgen tegen Chelsea. De van Feyenoord overgekomen Italiaan kende na een bliksemstart even een droge periode, maar doorbrak deze met doelpunten tegen United en Everton. De spits bracht daarmee zijn doelpuntentotaal op acht treffers. Niet slecht voor een speler die voor het eerst in de Premier League speelt. Toch is er altijd baas boven baas, want collega Diego Costa van Chelsea had slechts vijftien wedstrijden nodig om dertien doelpunten te maken. De tot Spanjaard omgedoopte Braziliaan was lange tijd geschorst, maar kan inmiddels weer meespelen.

City blijft Chelsea achtervolgen

Net als Southampton boekte Chelsea een overwinning op Tweede Kerstdag. De ploeg van Mourinho was op Boxing Day in eigen huis te sterk voor West Ham United (2-0). De doelpunten kwamen op Stamford Bridge op naam van John Terry en Costa. Doordat Manchester City ook won blijft het onderlinge verschil tussen de twee grootmachten drie punten. City neemt het vanmiddag in eigen huis tegen het gepromoveerde Burnley.

De wedstrijd Southampton – Chelsea vangt vanmiddag om 15:05 aan.