Manchester United – Liverpool. Het kan snel gaan in de voetballerij. Vorig jaar nog sloeg in Manchester de paniek toe toen al snel bleek dat het een dramatisch seizoen zou gaan worden voor United. David Moyes had de zware taak om Ferguson op te volgen en sloeg daar niet in. Een paar honderd kilometer verderop maakte Liverpool wekelijks furore onder aanvoering van Luis Suarez en Daniel Sturridge. Wie nu naar de competitie tussenstand kijkt komt al snel tot de conclusie dat de rollen aardig zijn omgedraaid.

Aankoopbeleid Van Gaal

Hoewel ook dit jaar de seizoensstart weer niet al te best was bij Manchester United, lijken de Mancunians het nu aardig op de rails te hebben. Na het ontslag van Moyes werd dit seizoen Louis van Gaal aangesteld als hoofdcoach. Hij kreeg meteen een zak met geld mee en mocht aan de slag. De Nederlandse coach van weleer voegde sterren als Di Maria en Falcao toe aan een selectie waar al een hoop aanvallende kwaliteit rondliep. Dit zorgde dan ook voor veel kritiek. Moest Van Gaal niet eerst eens zorgen voor wat topverdedigers?

Mooie reeks voor Manchester United

Een aantal maanden later heeft Van Gaal toch weer zijn gelijk gekregen. Hoewel het veldspel van United niet altijd om over naar huis te schrijven is, won het zijn laatste vijf wedstrijden wel en vocht het zich daarmee terug naar de top. Ook Robin van Persie lijkt weer zijn draai gevonden te hebben. Er gingen veel geruchten in de ronde over dat de aanvoerder van Oranje niet fit zou zijn maar tegen Southampton liet RVP afgelopen maandag zijn klasse weer zien door twee maal te scoren.

Spitsenprobleem Liverpool

De tegenstander van vandaag, Liverpool, lijkt het vertrek van Suarez naar Barcelona niet te kunnen opvangen. De negentig miljoen die het voor de Uruguayaan kreeg werd bijna volledig bij Southampton gespendeerd maar Lallana, Lovren en Lambert zijn alle drie niet eens zeker van een basisplek. Liverpool staat op een teleurstellende negende plek en kan, als het vandaag niet weet te winnen, nog verder zakken. Het probleem van Liverpool lijkt ‘m dus voornamelijk voorin te zitten. Naast het vertrek van Suarez speelt ook de blessure van Sturridge daarin een grote rol. De Engelsman speelde dit seizoen pas een wedstrijd. Ook aankoop Mario Balotelli weet nog niet bepaald te imponeren in Liverpool. De Italiaan wist in negen wedstrijden in de Premier League nog geen een keer te scoren.

Manchester United – Liverpool: aftrap wordt genomen om 14:30 uur.