Manchester City – Arsenal. De Premier League staat voor topwedstrijden. Week in week uit. Zo ook vandaag weer als Manchester City het in eigen huis opneemt tegen Arsenal. Voor beiden ploegen een ontzettend belangrijke wedstrijd. City mag namelijk geen punten laten liggen in de strijd met Chelsea om het kampioenschap en Arsene Wenger wil zijn ploeg in de top 3 nestelen om Champions League voetbal voor volgend jaar veilig te stellen.

Manchester City – Arsenal: ploegen in vorm

Dat het een spannende wedstrijd gaat worden, is dus wel zeker. Zowel City als Arsenal zijn ploegen in vorm. Arsenal won vorige week zeer overtuigend van Stoke City. Manchester City speelde vorige week gelijk tegen Everton en heeft het de laatste tijd sowieso lastig met haar tegenstanders maar weet toch lang ongeslagen te blijven. Het geluk van een kampioen? Als het aan Chelsea en Mourinho ligt niet.

Leeglopende lappenmand

Bij Arsenal is zo langzaam aan iedereen weer fit aan het raken. Vorige week al namen Ramsey en Mesut Özil weer plaats op de bank en de Duitser maakte zelfs al een aantal minuten. Onder luid gejuich van de Arsenal-fans kwam de wereldkampioen het veld in. Wenger hoeft alleen nog maar te wachten op de terugkeer van Welbeck en Wilshere en zijn selectie is weer compleet. De absolute vedette van The Gunners is op dit moment zonder twijfel Alexis Sanchez. De Chileen schittert iedere wedstrijd weer met mooie doelpunten en slimme assists. Een andere speler die de laatste tijd veel in het nieuws kwam bij Arsenal is keeper Sczesny. Hij kwam echter minder positief in het nieuws. De Poolse goalie stak een sigaret op in de kleedkamer en hier was coach Wenger niet bepaald blij mee. Hij passeerde de keeper tegen Stoke en Ospina hield meteen de nul.

Manchester City – Arsenal: Afrika cup maakt het trainer moeilijk

Ook Manchester City heeft wat personele problemen. Echter zijn het in Manchester niet de blessures die het de trainer moeilijk maken maar de Afrika Cup. Als Ivoorkust ver komt tijdens het toernooi kan City een maand geen beroep doen op sterspeler Yaya Touré. Ook de nieuwe miljoenenaankoop Wilfried Bony zal nog even moeten wachten op zijn debuut voor zijn nieuwe ploeg. De Ivoriaan werd voor 40 miljoen pond overgenomen van Swansea City en mag ook voor zijn land uitkomen. Een gelukje voor fans van Manchester City: Topscorer Kun Aguero is weer terug van een blessure.

Manchester City – Arsenal begint om 17:00 uur.