Swansea City – Manchester United. De resultaten in de Premier League zijn inmiddels naar behoren voor Manchester United en Louis van Gaal, maar critici zetten hun vraagtekens bij de speelwijze van de Engelse topclub. Dit weekend wacht The Red Devils een bezoek aan het Swansea City van de Nederlandse eigenaar John van Zweden.

Over de huidige derde plaats zal niemand binnen United ontevreden zijn. Zeker niet wanneer men zich – met pijn in het hart – zal realiseren dat Chelsea en Manchester City gewoon betere selecties hebben. Toch is er vanuit de Engelse media kritiek. Op de spelers van United, maar óók op Van Gaal, die zijn elftal momenteel allesbehalve oogstrelend laat spelen. De term ‘Long Ball United’ van West Ham United-coach Sam Allardyce zorgde onlangs voor woede bij Van Gaal, maar de statistieken zouden later laten zien dat daar zeker een kern van waarheid in zit.

Zorgen om peperdure bankzitter Falcao

Bovendien is er kritiek op Radamel Falcao, de Colombiaanse steraanvaller die voor veel geld wordt gehuurd van het Franse AS Monaco. De spits moet het onder Van Gaal vooral doen met invalbeurten, maar laat in de wedstrijden die hij speelt bitter weinig zien. De kans lijkt dan ook klein dat United aan het einde van het seizoen van de optie tot koop gebruik maakt. Ook de andere aanvallers, Wayne Rooney en Oranje-international Robin van Persie, verkeren niet in grootse vorm, maar krijgen van Van Gaal wel steevast een basisplaats.

Swansea City – Manchester United

Vanmiddag gaat United in Wales op bezoek bij Swansea City. Die ploeg heeft het de laatste weken lastig en dat komt natuurlijk niet in de laatste plaats door het vertrek van sterspeler Wilfried Bony, die zijn toekomst aan Manchester City verbond. De Ivoriaan blijkt moeilijk op te vangen voor Swansea. Bafetimbi Gomis, voormalig aanvaller van Olympique Lyon, slaagde er tot dusver in slechts eenmaal te scoren voor The Swans. De overige aanvallers in de selectie van de Welshe club – Marvin Emnes, Nélson Oliveira, Jefferson Montero en Modou Barrow – wisten het net allen nog niet te vinden.

De wedstrijd Swansea City – Manchester United begint vanmiddag om 16:00 uur Nederlandse tijd.