Manchester United – Chelsea. Afgelopen maandag wist Van Gaal met zijn Manchester United voor de zoveelste keer niet te overtuigen in de Premier League. Waar de ploeg afgelopen transferperiode het meeste geld uitgaf van alle Premier League clubs is dit in geen één opzicht terug te zien op het veld.

Dit weekend komt het Chelsea van José Mourinho op bezoek, in verschillende opzichten een interessant duel. Allereerst ontmoet Mourinho z’n leermeester Louis van Gaal, daarnaast wordt het interessant om te zien hoe Manchester United zich houdt tegen een tegenstander van formaat. The Reds speelde dit seizoen nog geen topduel in de eigen competitie en de grote vraag is of de ploeg van Van Gaal klaar is voor dit soort duels.

Chelsea onoverwinnelijk onder Mourinho

Waar Chelsea onder Mourinho jaren geleden op het eigen Stamford Bridge al record aan record aan elkaar reeg lijkt er ook dit jaar onder hoede van de teruggekeerde Portugees geen maat te staan op Chelsea. De ploeg uit Londen staat volledig terecht, door spetterend voetbal, bovenaan in de Premier League en heeft zelfs al een gaatje van vijf punten geslagen met achtervolgers Manchester City.

Mourinho heeft een ontzettend uitgebalanceerd elftal tot z’n beschikking en lijkt na een klinkende 6-0 overwinning op Maribor in de Champions League klaar voor een bezoek aan Manchester. Chelsea is nog ongeslagen in uitduels, er werden er drie gewonnen en één werd er gelijkgespeeld. Daarnaast scoorde Chelsea in uitduels zelfs meer doelpunten dan thuis (12 om 11) maar incasseerde het er ook zes.

Veel werk aan de winkel voor Van Gaal

Bij Manchester United staat er nog alles behalve een stevige fundering om op door te bouwen. Afgelopen maandag werd door een doelpunt van Daley Blind, uit bij West Bromwich Albion, op het nippertje een punt gered. Manchester United had geen moment grip op het duel en lijkt zich voor vanavond 17.00 uur klaar te kunnen maken voor een loodzwaar duel. Met een redelijk sterk middenveld en een uitstekende aanval zullen The Reds wel enig gevaar kunnen stichten, het grote probleem is de defensie. Zonder enige twijfel is de verdediging de achilleshiel van de ploeg van Van Gaal. Tegen WBA werden de twee goals weggegeven door ontzettend zwak defensief optreden.

Manchester United zal tegen Chelsea defensief top moeten zijn. Chelsea heeft met Hazard, Willian en Oscar een zeer beweeglijk middenveld, tel daarbij de power en doelgerichtheid van Drogba, Remy en Diego Costa bij op en een mogelijke afstraffing voor United lijkt in de maak.

Meevaller voor United is dat alle drie de bovengenoemde spitsen niet geheel fit zijn. Costa kampt met een liesblessure en kreeg tegen Maribor al rust, Loic Remy nam zijn plek in. De Franse spits viel in dit duel uit met een liesblessure en werd vervangen door een niet al te fitte Drogba. Drogba komt net terug van een enkelblessure maar is nog niet helemaal wedstrijdfit. André Schürrle keert wel weer terug in de wedstrijdselectie.