Manchester City – Southampton. In Nederland vinden we het allemaal verschrikkelijk spannend hoe onze subtop nog om een Europa League ticket vechten. In de Premier League is dat niet nodig. Daar zijn namelijk zoveel Europese plekken te vergeven dat de competitie van het begin tot het eind spannend is. Vandaag spelen Manchester City en Southampton tegen elkaar en ook die wedstrijd gaat niet om des keizers baard. Vooruit, Manchester City is al zeker van Champions League voetbal voor volgend seizoen maar van plek drie tot en met zeven kan er nog van alles gebeuren.

Manchester City – Southampton

Neem Southampton. De ploeg van Ronald Koeman maakt een geweldig seizoen door. Nog nooit behaalde de club zoveel punten als dit seizoen en voor lange tijd leek het er op dat ze ook nog eens Europa ingingen. Momenteel staan The Saint echter op de zevende plek en lijkt Europees voetbal ver weg met nog maar een wedstrijd te gaan. Een ding is zeker, een overwinning is een must om Tottenham (6e) of Liverpool (5e) nog bij te kunnen halen. Vooralsnog geeft alleen de vijfde plek nog recht tot spelen van Europees voetbal maar bij FA-Cup winst van Arsenal tegen Aston Villa, is ook de 6e plaats de weg naar Europa.

Ook onderin is er het een ander gebeurt. Het Sunderland van Dick Advocaat speelde afgelopen woensdag met 0-0 gelijk tegen Arsenal waardoor het zich veilig speelde. De strijd om de 17e plek (de 18e plek betekent degradatie) gaat nu tussen Newcastle United en Hull City. Hull City speelt thuis tegen Manchester United en Newcastle gaat op bezoek bij West Ham United maar zekerheden zijn er geenszins in deze editie van de Premier League.

Het was zonder twijfel hét seizoen van Jose Mourinho. Hij won met slechts drie gerichte aankopen met Chelsea de titel in Engeland en gaf zijn concurrenten Louis van Gaal en Pellegrini het nakijken. Arsenal lijkt na jaren van subtop eindelijk weer onderweg naar de top en Southampton lijkt zich officieel bij de subtoppers te melden. De vraag is alleen of Ronald Koeman zijn ploeg dit jaar wel bij elkaar kan houden.

Programma Premier League

Hull City – Manchester United
West Ham United – Newcastle United
Manchester City – Southampton
Aston Villa – Burnley
Stoke City – Liverpool
Leicester City – Queens Park Rangers
Everton – Tottenham Hotspur
Chelsea – Sunderland
Crystal Palace – Swansea City
Arsenal – West Bromwich Albion