Arsenal – Chelsea, FA Cup finale 2017. De Premier League ging dit seizoen overtuigend naar Chelsea. Antonio Conte kan met zijn ploeg de dubbel pakken met de FA Cup, maar dan moeten ze stadgenoot Arsenal verslaan.

Arsène Wenger kan met Arsenal zijn zestiende hoofdprijs pakken in Engeland, sinds hij in 1996 aan de slag ging in Londen. Als de Fransman nu wint met Arsenal, zou dat zijn zevende FA Cup zijn.

Finale FA Cup Arsenal – Chelsea

Het record van zes deelt Arsene Wenger nu nog met George Ramsay, die 33 jaar nodig had om de beker zes keer te winnen met Aston Villa zo´n 100 jaar geleden.

Maar dit seizoen zal ook teleurstellend aanvoelen voor Wenger. Want voor het eerst in 19 jaar leidt hij Arsenal niet naar de Champions League. In de Premier League kwamen de Londenaren één puntje tekort op Liverpool in de strijd om de vierde plek, waardoor Arsenal sowieso ‘gedoemd’ is tot de Europa League. Veel Arsenal-fans roepen al een tijdje om het vertrek van Wenger. Misschien dat hij de gemoederen nog een beetje kan bedaren met een hoofdprijs dit seizoen.

Chelsea oppermachtig in Engeland

Een verschil van dag en nacht, zo waren de afgelopen drie seizoenen voor Chelsea. In 2014/15 kampioen onder José Mourinho, in 2015/16 tiende onder Mourinho en Guus Hiddink, en nu weer kampioen met Antonio Conte aan het roer. De Italiaan leidde Juventus tussen 2012 en 2014 al naar drie landstitels op rij en na twee jaar bondscoachschap van Italië had hij weer trek in clubvoetbal.

Bij Chelsea vond hij direct zijn draai. Zonder Europees voetbal kon hij zich met zijn sterrenteam volledig richten op het nationale voetbal. Conte kreeg zijn ploeg vanaf het begin al in kampioenenvorm. Met Diego Costa en Eden Hazard als voornaamste doelpuntenmakers en spelers als Cesc Fàbregas, N’Golo Kanté, Willian en Pedro die de ploeg vooral centraal op het veld zo sterk maakten.

Antonio Conte vs Arsene Wenger

Arsène Wenger FA Cup finale 2017 voorspellingen GettyQua pure kwaliteit is Chelsea misschien niet de beste in de Premier League. Dat zou eerder Manchester City kunnen zijn. Maar Conte heeft het juist tactisch zo goed voor elkaar. Omdat zijn ploeg zo centraal georiënteerd is op het veld, is Chelsea zo moeilijk te bestrijden. Want met dat sterke middenblok kan Chelsea bij balverlies zo omgevormd worden tot een defensief sterke 5-4-1, met ook nog eens een sterke Thibaut Courtois als slot op de deur.

Niet geheel onterecht werd Antonio Conte Manager of the Season in de Premier League. Ironisch genoeg wordt hij nu juist vergeleken met zijn tegenstrever in deze finale Arsène Wenger en de levende legende Sir Alex Ferguson. Want fans en oud-spelers van Chelsea zouden graag zien dat Conte nog tot in lengte van jaren bij de Londense club blijft. Een ander geluid dan dat Wenger nu hoort een stukje verderop in Londen.

Wedden op FA Cup finale

Een voetbal voorspelling doen? Oppermachtig in de Premier League staat gelijk aan favorietenrol in de finale. Bookmaker 888Sport geeft Chelsea 1.77 op winst, Arsenal krijgt 4.70.

In de competitie werd het 3-0 voor Arsenal en 3-1 voor Chelsea. Dus kijk ook zeker naar ‘both teams to score’ op 1.68 of bijvoorbeeld ‘minimaal 3 goals’ op 1.77.