Chelsea – Arsenal. Blok je agenda. Vanmiddag 15.05 uur staat er een wedstrijd van formaat op het programma in de Premier League. Het oppermachtige Chelsea van ‘The Special One’ José Mourinho ontvangt op Stamford Bridge namelijk het Arsenal van ‘Le Professeur’ Arsene Wenger. Vorig seizoen eindigde dit duel in een glorieuze 6-0 overwinning voor Chelsea. Weten The Blues bin eigen huis weer een tot een monsterscore te komen?

Chelsea beangstigend goed en compleet

Chelsea gaf afgelopen zomer weer flink geld uit op de transfermarkt maar wist met gerichte aankopen onder leiding van José Mourinho een bijna perfect uitgebalanceerd elftal samen te stellen. Mourinho nam afscheid van Eto’o en Fernando Torres en wist zo geld vrij te maken voor de koop van Fabregas, Loic Remy en Diego Costa binnen. Daarnaast kwam talentvolle verdediger Kurt Zuma van Saint-Etienne over.
Met een versterking op het middenveld in de vorm van een creatieve centrale middenvelder en een scorende spits lijkt Chelsea zeer compleet en klaar om de strijd aan te gaan met andere Europese grootmatchen.

De start van de competitie is in ieder geval veelbelovend. Chelsea bleef alleen uit bij Manchester City op een gelijkspel steken, de andere vijf duels werden overtuigend gewonnen. De van Atletico Madrid overgekomen Diego Costa liet de fans op Stamford Bridge gelijk kennis maken met een Spanjaard die wel voor Chelsea het net weet te vinden. De aanvaller scoorde tot nu toe acht doelpunten in z’n eerste zes Premier League duels voor Chelsea.

Arsenal wil winst in topduels

Wil Arsenal een keer mee gaan doen om de prijzen in Engeland, dan zal het topwedstrijden als deze moeten winnen. Het wordt de ploeg van Wenger al jaren verweten niet genoeg topwedstrijden te winnen waardoor een kampioenschap jaar in jaar uit aan de neus van The Gunners voorbij gaat. Arsenal maakte afgelopen woensdag in de Champions League een goede beurt door de eerste drie punten in de groepsfase te pakken na een 4-1 overwinning op Galatasaray.