Arsenal – Chelsea – Premier League. Arsenal en Chelsea staan op gelijke hoogte in de Premier League, maar vooral bij de blauwe club van Londen zal trainer Antonio Conte de druk voelen.

Arsenal – Chelsea: geschiedenis aan de kant van Chelsea

Antonio Conte heeft nog geen titel in de Premier League mogen vieren, Arsène WengerM wel. Maar dat is inmiddels ruim 12 jaar geleden. Sindsdien eindigde Arsenal wel telkens in de top vier, maar daar blijft het dan ook bij. De FA Cup van 2013/14 en 2014/15 waren de eerste prijzen in bijna negen jaar tijd. Maar als men bij Arsenal zo hoog mikte als bij Manchester United en Manchester City, had Wenger al lang geleden zijn koffers kunnen pakken.
En Arsenal heeft het vooral zwaar in de topwedstrijden. Chelsea is daar geen uitzondering in. Op 29 oktober 2011 werd het op Stamford Bridge 3-5 voor Arsenal. Sindsdien won Arsenal geen competitieduel meer van Chelsea. Alleen vorig jaar om het Community Shield wist Arsenal nog een keer te winnen van zijn stadgenoot.

Antonio Conte wil Chelsea op de rit krijgen

Elke trainer in de Premier League heeft het bij voorbaat zwaar. Maar dat geldt zeker als je bij een club zit die prijzen wil zien en je anders makkelijk de laan uit stuurt. Chelsea-eigenaar Roman Abramovich heeft de afgelopen jaren genoeg trainers versleten. Hij heeft nu zijn heil gezocht in Antonio Conte, die met Juventus drie landstitels won en de afgelopen twee jaar het Italiaanse nationale team leidde.

Zijn start in Londen was redelijk met drie competitiezeges op rij en een League Cup-zege op het kleine Bristol Rovers. Maar West Ham United, Watford en Burnley zijn niet de sterkste opponenten. En Bristol kwam nog tot 3-2. Daarna volgde een gelijkspel met Swansea City en een nederlaag tegen Liverpool. Dinsdag in de League Cup had Chelsea verlengingen nodig om met Leicester City af te rekenen. Dus overtuigend is het nog allerminst.

Arsenal vertrouwt op Alexis Sanchez

Antonio Conte kan zijn supersterren dus nog niet goed laten samenwerken. Wat dat betreft heeft Arsène Wenger het ‘makkelijker’ met minder supersterren. Zijn pech is ook nog dat hij Olivier Giroud sinds vorige week kwijt is met een teenblessure. Nu rust er veel op de schouders van Alexis Sanchez. De Chileen is in elk geval in vorm met drie goals in vijf duels tot nu toe. Als Mesut Özil en Santi Cazorla de strijd op het middenveld kunnen winnen, heeft Arsenal absoluut kans.

Wedden op Arsenal – Chelsea