EK vrouwenvoetbal 2017. Vandaag, zondag 23 juli, wordt de tweede speelronde in de groepsfase van het EK Vrouwen afgerond. Vanaf 18:00 uur speelt Schotland in Rotterdam tegen Portugal en om 20:45 uur speelt Engeland tegen Spanje in Breda.

Zaterdag versloeg Zwitserland in Doetinchem IJsland met 2-1. De IJslandse dames kwamen na een half uur nog wel op voorsprong via Fanndis Fridriksdóttir, maar kort na rust stond de eindstand al op het bord. Vervolgens deelden Frankrijk en Oostenrijk met 1-1 de punten. Daardoor hebben beide landen vier punten. Zwitserland heeft drie punten en is ook nog kansrijk om knock-out fase te behalen. Voor IJsland gaat het EK voetbal avontuur woensdag eindigen, als groep C wordt afgerond.

Engeland – Spanje EK Vrouwen 2017

De Engelse dames zorgden tegen Schotland voor de grootste uitslag tot nu toe van dit EK: 6-0. Jodie Taylor tekende voor de helft van de productie en is daarmee de huidige topscorer van het toernooi. Het was de derde hattrick in de geschiedenis van het EK vrouwen. De dominantie van The Lionesses was groot, al was zes goals wel een heel ruime beloning voor de negen zuivere doelpogingen.

Spanje versloeg debutant en buurland Portugal met 2-0 en eigenlijk was dat ondanks de kleinere marge een net zo overtuigende zege als die van Engeland. Spanje had de tegenstander namelijk totaal onder controle en hoefde voor eigen goal geen enkele keer te vrezen. Het balbezit was ruim driekwart en de zuiverheid van passing 89 procent; ongekende getallen op een eindronde.

Voorspellingen EK Vrouwenvoetbal

Maar Portugal is dan ook slechts de nummer 38 van de FIFA-ranking, terwijl Engeland vijfde staat en Spanje dertiende. Schotland staat 21e, dus de twee favorieten in deze groep zijn duidelijk. De Engelse dames en de Engelse pers merken dat favoriet Duitsland een ploeg in opbouw is en dat de Franse dames moeite hebben met de rol van co-favoriet.

Engeland won twee van de vier vorige onderlinge ontmoetingen en Spanje een. In die vier partijen werden dertien goals gemaakt: 7-6.
Met wedden op voetbal kun je vandaag grote winsten maken. Een overwinning van Engeland noteert 2.23, gelijkspel 3.40 en winst Spanje 2.95. We tippen dat beide landen scoren op 1.80. Ook de ‘‘over 2,5 goals’ op 2.00 bij bookmaker Mr Green is aantrekkelijk.