Saint Etienne – PSG. Een heuse kampioenskraker. Zo zou je de ontmoeting tussen Saint Etienne en Paris Saint-Germain van vanavond wel kunnen noemen. De nummer drie en vier van de Frans Ligue 1 spelen tegen elkaar en kunnen zo dichterbij Lyon en Marseille komen. PSG staat derde met 41 punten, Saint Etienne vierde met 40 punten. Een belangrijk duel in verschillende opzichten.

Bekijk hier de live stream van de wedstrijd Saint Etienne – PSG.

Mocht een van de twee namelijk verliezen en de concurrentie wel drie punten pakken, dan kan het kampioenschap wel eens lastig verhaal gaan worden. De nummers één en twee Olympique Lyon en Marseille stomen namelijk door, dus beide teams kunnen een verliespartij niet veroorloven.

Saint Etienne – PSG: geen makkie voor PSG

Bij PSG draait het de laatste weken redelijk. Het sterrenensemble van trainer Laurent Blanc heeft de laatste drie wedstrijden gewonnen, maar makkelijk ging dat zeker niet. Zo werd er afgelopen week maar nipt met 2-1 van Bordeaux gewonnen.

De grote ster is natuurlijk de Zweed Zlatan Ibrahimovic, ondanks het feit dat hij pas acht keer het net wist te vinden voor de hoofdstedelingen. Alexandre Lacazette van Lyon maakte er bijvoorbeeld al twintig, en dat is Zlatan niet gewend. Hij wordt nog steeds gezien als een van de beste spitsen van de wereld. Samen met Edinson Cavani vormt hij op het moment een levensgevaarlijk duo voorin bij PSG, het team waar ook ex-ajacied Gregory van der Wiel regelmatig in de basis staat.

Ook Saint Etienne heeft het moeilijk

Bij Saint Etienne loopt het wat stroever de laatste weken. Voor de winterstop draaide het nog goed mee in de top drie van de ranglijst, maar staat nu vierde. De laatste drie wedstrijden liepen niet soepel. Eerst was PSG Saint Etienne nipt de baas, toen werd er gelijk gespeeld tegen Stade Rennes en vervolgens moest er via penalty’s een beslissing komen in de bekerwedstrijd tegen Tours. Die won Saint Etienne dan wel.

Reden om op te passen dus, want met lege handen achterblijven kan Saint Etienne niet gebruiken. AS Monaco staat namelijk op plek vijf en kan dichterbij kruipen bij winst voor PSG. De laatste drie ontmoetingen tussen Saint Etienne en de Parijzenaren gingen allemaal naar de ploeg van Laurent Blanc. Voor de thuisploeg nu dus een goed moment om daar verandering in te brengen.

Saint Etienne – PSG begint vanavond om 21.00 uur.