Vrijdag vanaf 20:00 uur speelt Telstar thuis tegen FC Dordrecht. Tot tien dagen geleden deelde Dordrecht de lakens uit in de Jupiler League. Twee gelijke spelen en de nederlaag tegen Willem II in de afgelopen zeven wedstrijden lieten de Zuid-Hollanders zakken naar plek twee.

Willem II minste tegengoals

Vaak wordt de club met de minste tegengoals de kampioen van een competitie. Die wetmatigheid lijkt dit seizoen in de Jupiler League ook bewaarheid te worden. Willem II heeft na 35 duels tevens 35 tegengoals, terwijl Dordrecht al 47 keer de bal uit het net moest vissen. In de afgelopen zes wedstrijden kreeg Dordt negen tegengoals en daarmee staat het op de lijst over die periode op de twaalfde plaats.

Telstar is de nummer zeventien en kan hoogstens nog klimmen naar plek vijftien. In de vorige zes wedstrijden pakten de Noord-Hollanders zeven punten. Dordrecht won drie van de zes laatste onderlinge duels, Telstar won er twee. Thuis doet Telstar het nog wat slechter tegen De Schapenkoppen met twee gewonnen, vier verloren. Die zes laatste thuisduels leverden opvallend veel rode kaarten op: zes.

Marcel Keizer mist Huizen, Korpershoek en Keurntjes

Marcel Keizer, trainer van de club uit Velsen, erkent dat de laatste drie wedstrijden van het seizoen weinig consequenties meer kunnen hebben voor de club. Dat ligt anders op het individuele niveau. Diverse spelers hebben nog geen contract voor het komende seizoen en kunnen zich nog in de spotlights spelen. “We hebben een zware tegenslag gehad tegen Excelsior en daarna ons herpakt tegen Sparta. Wat dat betreft hebben we wel zin om een goede wedstrijden neer te zetten”, aldus Keizer. Drie spelers zijn niet inzetbaar: Toine van Huizen, Frank Korpershoek en Tim Keurntjes.

Erixon Danso terug bij Dordrecht

Bij Dordrecht is Erixon Danso in genade aangenomen, nadat de 24-jarige aanvaller een week geleden uit de selectie werd geschopt. In een interview verklaarde de spits “klaar” te zijn met de club. Trainer Harry van der Ham vindt het voldoende dat Danso zijn excuus heeft aangeboden aan de supporters en de spelers.

Van der Ham weet precies hoe hij om wil gaan met Telstar. “ Telstar is lastig te bespelen. Sparta liet zich vorige week terugzakken, maar dat zijn wij niet van plan. Wij gaan druk zetten. Dan moeten zij met de lange bal komen en dat is niet hun spelletje”, laat hij los.