Kevin Strootman, middenvelder bij AS Roma, treurt over de situatie waarin zijn voormalige club Sparta verkeert. De Rotterdamse vereniging probeert al een paar jaar te promoveren naar de eredivisie, maar is weggezakt naar de middenmoot van de Jupiler League.

Wiljan Vloet lijkt de zondebok te worden. Tot vorige week had Vloet twee petten op, namelijk die van algemeen en technisch directeur. Zijn duobaan kwam ten einde toen Leo Beenhakker werd aangesteld als nieuwe technisch directeur. Vloet werd gedwongen zijn taken af te staan op voorspraak van de raad van commissarissen. De geplaagde bestuurder heeft nog een contract voor 2,5 jaar. Ook zijn positie als algemeen directeur staat onder druk.

“Ik vind het zonde dat het zo onrustig is bij de club waar ik zo lang heb gespeeld”, zegt de 24-jarige Strootman. “Sparta is eigenlijk een club waar nooit wat gebeurt. Ik krijg het nieuws alleen via de pers mee over de nieuwe geldschieters en dat de Raad van Commissarissen eruit moeten enzo.” De international speelde van 2007 tot 2011 voor Sparta.

Vloet beseft dat sponsoren, supporters en medebestuurders aan zijn stoelpoten zagen. “Iedereen praat over mij, niemand praat met mij”, klaagt hij. “Het is duidelijk dat er een oplossing moet komen. Maar dan moet men wel met mij het gesprek aangaan. Tot die tijd blijf ik mij focussen op mijn werkzaamheden bij Sparta.”

Volgens journalist en Sparta-fan Hugo Borst zal Vloet binnen één week worden afgezet. Wel zal de club diep in de buidel moeten tasten, want vanwege het lopende contract moet een afkoopsom van enkele tonnen worden betaald.