Tien statistieken omtrent de finale in de Europa League tussen Sevilla en Benfica, woensdag om 20:45 uur.

1 Sevilla en Benfica troffen elkaar voor het laatst in het seizoen 1957 – 1958 in het kader van de Europa Cup. Het Spaanse Sevilla schakelde destijds het Portugese Benfica uit.

2 Benfica heeft zijn drie vorige duels niet gewonnen en dat is de slechtste reeks van de club, sinds in mei 2013 ook de finale van de Europa League werd bereikt.

3 Die finale in 2013 verloor Benfica met 2-1 van Chelsea. De Londense club sloeg toe in de slotminuten van het duel. In de 14 Europese matches die Benfica dit seizoen speelde, liep het nooit een tegentreffer op in de laatste tien minuten.

4 Sevilla leek in de slotfase van het seizoen op stoom te komen en won vijf partijen na elkaar. De vier meest recente wedstrijden leidden echter tot drie nederlagen en één gelijkspel.

5 Carlos Bacca, aanvaller van Sevilla, heeft in dit seizoen van de Europa League 14 keer op doel geschoten. Dat is het op twee na hoogste aantal, toch maakte hij slechts vier goals.

6 Kevin Gameiro is de topscorer van Sevilla in de Europa League. Hij heeft vijf doelpunten achter zijn naam staan, waarvan er slechts eentje tot stand kwam in zijn vier vorige Europese wedstrijden.

7 Benfica speelt voor de tiende keer in zijn bestaan in een Europese finale. Het debuut was in 1961 en van de vorige negen keren verloor Benfica er zeven.

8 Sevilla, dat tweemaal de UEFA Cup greep, heeft dit seizoen in de Europa League 149 schoten op doel gelost. Dat is op Valencia (175) na de hoogste score.

9 Benfica wacht na 14 eerdere pogingen nog op een zege op een Spaanse tegenstander (6 keer gelijk, 8 keer verloren).

10 Van de 22 goals die Benfica dit seizoen maakte in de Champions League en Europa League, ontstond de helft uit spelhervattingen .