AZ is in de kwart finale van de Europa League gekoppeld aan Benfica uit Portugal. Vrijdag werd in Lyon, Zwitserland geloot voor de vier wedstrijden in de kwart finale.

Loting kwart finale Europa League:

AZ – Benfica

FC Basel – Valencia

Olympique Lyon – Juventus

FC Porto – Sevilla

AZ begint thuis

De heenwedstrijden vinden plaats op donderdag 3 april, de returns op donderdag 10 april. AZ begint met een thuiswedstrijd. Op vrijdag 11 april worden de vier resterende clubs weer in een ballenbak gegooid voor de loting voor de halve finales. Die staan gepland voor donderdag 24 april 2014. Op woensdag 14 mei, in het stadion van het Italiaanse Juventus, volgt de finale.

Benfica begon in Champions League

Benfica mocht eerder dit seizoen starten in de Champions League. In de groepsfase moest de club Paris Saint-Germain en Olympiakos voor zich dulden, waarna de Portugezen na de winterstop instroomden in de Europa League. Daarin werden PAOK Thessaloniki en Tottenham Hotspur uitgeschakeld.

In de Portugese competitie, de zogeheten Liga Sagres, staat Benfica na 23 speelronden zeven punten los van de naaste belager Sporting. Slechts één keer verloor Benfica een competitiewedstrijd en dat gebeurde aan het begin van het seizoen. Momenteel is Benfica 22 duels op rij ongeslagen. De Braziliaanse spits Lima, bezig aan zijn vierde seizoen bij Benfica, heeft driemaal gescoord in de Europa League. Tamelijk veel, aangezien hij één keer in de basis stond en driemaal inviel. Zijn landgenoot Luisão had vier basisplaatsen en scoorde tweemaal en gaf een assist.