Dnjepr – Napoli Europa League. De dinsdag- en woensdagavondwedstrijden in de Champions League zitten er weer op en de finale is bekend: FC BarcelonaJuventus. Dat betekent voor de voetballiefhebbers maar een ding: tijd voor Europa League wedstrijden. Ook in de op een na hoogste Europese voetbalafdeling zijn we inmiddels al toe aan de halve finales en ook daar zijn de eerste wedstrijden al gespeeld. Sevilla won de eerste wedstrijd maar liefst met 3-0 van de het Italiaanse Fiorentina en de terugwedstrijd lijkt dus slechts een formaliteit. Een stuk spannender is de andere halve finale. Napoli kwam in eigen huis namelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Fiorentina – Sevilla halve finale Europa League

Hoewel Sevilla ieder seizoen in de Primera División weer volop meedoet voor de plekken die recht geven tot het spelen van de Champions League, lijkt de Zuid-Spaanse ploeg zich ongelofelijk thuis te voelen in de Europa League. In 2006 en 2007 won het al tweemaal achter elkaar de Europese prijs en ook dit jaar kunnen ze voor een titelprolongatie gaan. Vorig jaar was Sevilla na penalty’s te sterk voor Benfica. Dat ze al dicht bij de finale zijn is een understatement. In de eerste wedstrijd werd Fiorentina met 3-0 terug naar Italië gestuurd. Hoewel de ploeg uit Florence vrijwel de hele wedstrijd domineerde en kansen creëerde, was het uiteindelijk een speler van Sevilla die de man van de wedstrijd werd. Aleix Vidal scoorde twee keer en gaf een assist op invaller Gameiro. Vanavond moet Fiorentina dus flink aan de bak willen ze nog kans maken. Aan de kwaliteiten voorin zal het niet liggen. Chelsea-huurling Mohammed Salah steekt in een geweldige vorm en ook Gomez begint weer in zijn oude spel te komen.

Dnjepr – Napoli

Toen Ajax er tegen Dnjepr uitvloog waren er veel scheve gezichten te vinden in Amsterdam en omstreken. De Oekraïners beschikken namelijk over weinig geweldige voetballers en moeten het vooral van hun strijd hebben. Toch lijkt het er inmiddels op dat je met een flinke inzet en veel discipline ook een eind kan komen. Na Ajax werd Club Brugge uitgeschakeld en ook het resultaat uit de eerste wedstrijd tegen Napoli was naar behoren. Dnjepr krijgt weinig tegendoelpunten en heeft maar weinig kansen nodig om te profiteren. Napoli speelde Dnjepr compleet van de mat maar wist slechts een keer te scoren dankzij David Lopez. Een late gelijkmaker van Seleznyov zorgde uiteindelijk voor een goede uitgangspositie voor de harde werkers uit Oekraïne.

Programma halve finales Europa League

21:05 Dnjepr – Napoli (1-1)
21:05 Fiorentina – Sevilla (0-3)