Vitesse – Feyenoord. Dankzij vijf competitiezeges op rij én een belangrijke 2-0 overwinning in de Europa League op Rijeka reist Feyenoord vol zelfvertrouwen af naar Arnhem voor het uitduel met Vitesse. De ploeg van trainer Fred Rutten steekt in blakende vorm.

Na het vertrek van Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat en Graziano Pellè leek Feyenoord veel aan kwaliteit in te leveren. Dat was in de eerste competitieduels dan ook goed te zien, want de Rotterdammers begonnen dramatisch aan het Eredivisieseizoen. Inmiddels is echter alles anders.

Sinds de komst van Kenneth Vermeer en Karim El Ahmadi draait Feyenoord uitstekend en trainer Rutten lijkt steeds meer zijn stempel te kunnen drukken op het elftal. De Stadionclub is inmiddels weer terug te vinden in de top van Nederland en maakt ook nog een uitstekende kans op plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League.

Wisselvallig Vitesse wil uitreeks doorbreken

Tegenstander Vitesse maakt een wisselvallig seizoen door. De Arnhemmers wisselen uitstekende wedstrijden af met hele zwakke en is momenteel dan ook terug te vinden op een teleurstellende elfde plaats. Vorige week gingen de mannen van Peter Bosz pijnlijk onderuit bij FC Utrecht (3-1), terwijl een week eerder een blunder van doelman Piet Velthuizen puntenverlies veroorzaakte tegen NAC Breda. De druk op de Arnhemmers, die zelf de ambitie hebben om in de top van Nederland mee te spelen, neemt dan ook langzaam toe.

Feyenoord beste uitploeg in Europa

Bovendien is een overwinning op Feyenoord lang niet zo vanzelfsprekend voor Vitesse, dat al sinds 2002 (!) thuis niet meer wist te winnen van de Rotterdammers. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een spectaculaire 1-2 zege voor de bezoekers, mede omdat doelman Velthuizen in blessuretijd de paal raakte. Feyenoord hoopt op bezoek bij Vitesse de indrukwekkende uitreeks een vervolg te geven. De ploeg van Rutten hield op vreemde bodem al vier keer op rij ‘de nul’ en is daardoor momenteel de beste presterende uitploeg van Europa. De wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord begint om 14:30 uur. Ajax en PSV gaan op bezoek bij respectievelijk SC Cambuur en Heracles Almelo.