Vitesse – FC Dordrecht. Vitesse krijgt na een goede reeks in de Eredivisie vanavond FC Dordrecht op bezoek in de strijd om de KNVB beker. Waar Vitesse een matige start van het seizoen had lijkt het vreemdelingenlegioen van coach Bosz de laatste duels een stuk beter op elkaar ingespeeld. FC Dordrecht heeft het zoals vooraf werd verwacht moeilijk in de Eredivisie, de kersverse promovendus verloor de laatste vier duels op rij. Wie van deze twee ploegen haalt de volgende ronde in de KNVB beker?

Vitesse na stroeve start eindelijk op stoom

De ploeg van Peter Bosz is na een stroeve start in de Nederlandse competitie nu zes wedstrijden op rij ongeslagen. Vitesse haalde uit de eerste vier duels slechts één punt maar wist uit de laatste zes wedstrijden maar liefst veertien punten te halen. Vitesse staat door deze goede reeks zevende met vijftien punten.

Vitesse is dit seizoen ook zonder de vertrokken Havenaar en Bony uiterst productief. Met nieuwelingen Dauda, Olijnyk en Traore hebben de Arnhemmers een dynamische aanvallende linie, daarachter heeft Bosz met Leerdam en Vejinovic twee gemakkelijk scorende middenvelders. Ook nummer tien Qazaishvili lijkt dit seizoen z’n vorm te hebben gevonden. Vitesse is na PSV de meest scorende ploeg in de Eredivisie met 26 doelpunten.

FC Dordrecht bungelt zoals verwacht onderaan

FC Dordrecht zag een goede competitiestart opgevolgd worden door een zeer matige reeks. Na de overwinning op Heerenveen op de openingsdag werd er geen duel meer gewonnen. Tegen Go Ahead Eagles en Excelsior werd een punt gepakt, de andere zeven duels gingen verloren. FC Dordrecht staat momenteel zeventiende in de Eredivisie en heeft al een achterstand van vijf punten op nummer zestien NAC Breda opgelopen.

Topschutters Vitesse kijken uit naar treffen met laagvlieger

De topschutters bij Vitesse zullen uitkijken naar het treffen met FC Dordrecht.
De promovendus kreeg in de laatste vier wedstrijden maar liefst vijftien goals tegen.
Vitesse ging eind september nog op bezoek bij Dordrecht en wist hier overtuigend met 2-6 te winnen. Georgische nummer tien Qazaishvili was toen de gevierde man, hij scoorde een hattrick voor Vitesse.

Programma KNVB beker
18.30 uur: Urk – Ajax
20.00 uur: De Graafschap – Deltasport
20.00 uur: Heracles Almelo – Emmen
20.00 uur: Fortuna Sittard – NAC Breda
20.00 uur: VVV Venlo – Maastricht
20.45 uur: Vitesse – FC Dordrecht