Feyenoord – FC Twente. De winterstop is dan voorbij, en dus werd de Nederlandse Eredivisie dit weekend hervat. De mooiste wedstrijd op papier is vandaag. Feyenoord speelt thuis tegen FC Twente. Een bomvolle Kuip dus, die blij kan zijn met de resultaten van afgelopen tijd.

Feyenoord – FC Twente

Het loopt namelijk lekker bij de Rotterdammers. Sinds dit seizoen is het Fred Rutten die de leiding heeft over het eerste team. En er was wat kritiek, maar hij doet het buitengewoon goed. Hij lijkt zich thuis te voelen bij Feyenoord en de resultaten zijn er dan ook naar. De stadionclub neemt op het moment een derde plek in op de ranglijst, twee plekken boven de tegenstander FC Twente. Het is wel zo dat het verschil met de nummer twee, eeuwige concurrent Ajax, al acht punten is. Het al zo lang verwachte en gehoopte kampioenschap wordt dus een lastig verhaal. Maar het de leiding en het publiek is ondanks dat tevreden. Van de laatste twee wedstrijden werden er drie gewonnen, één verloren en één duel gelijkgespeeld. En zonder een veel scorende spits is dat een prestatie op zich.

Lastige opgave voor FC Twente in de Kuip

Twente staat op dit moment vijfde en dat is wel terecht gezien de resultaten. In het begin van het seizoen speelde het bijna elke week gelijk en verzuimden ze vaak de winst te pakken. Dat lijkt nu iets te veranderen. Spits Luc Castaignos begint het net te vinden en heeft al negen goals op zijn naam staan. Twente won haar laatste twee wedstrijden, maar verloor daarvoor twee keer en speelde het één keer gelijk. Wil het de nummer vier PEC Zwolle dus voorbijgaan, moet het winnen in de Kuip. En voor de meeste clubs is dat een lastige klus.

Rutten doet het dus goed met Feyenoord en Alfred Schreuder moet aan de bak, wil het snel wat potten breken boven in de Eredivisie. Een interessant duel dus, met twee mooie clubs in een mooi voetbalstadion.
Feyenoord – FC Twente wordt vanmiddag om half drie afgetrapt in Rotterdam.