FC Utrecht – PEC Zwolle. Terwijl het bovenin nog steeds alle kanten op kan gaan, is het iets onder die top drie ook ontzettend spannend. PEC Zwolle, dat op plek vier staat, heeft onder andere AZ, Twente én Heerenveen vlak achter haar staan. De ploeg van Ron Jans speelt vanmiddag uit tegen FC Utrecht, dat teleurstellend op plek elf van de Nederlandse Eredivisie staat.

Belgische lezers kunnen hier de wedstrijd FC Utrecht – PEC Zwolle live bekijken.

FC Utrecht – PEC Zwolle

Robbie Alflen heeft zijn ‘Utreg’ nog niet op de plek waar hij het wilt. De laatste jaren loopt het al niet écht lekker bij de ploeg en ieder jaar eindigt het in de middenmoot. Het voetbal is dan ook vaak niet van het allerhoogste niveau, maar de beleving is er altijd bij het fanatieke FC Utrecht en haar supporters.

Vorige week speelde Utrecht ondanks dat een goede wedstrijd. Uit bij Groningen werd het 2-2 gelijk en dat is niet voor elke Nederlandse club weggelegd. FC Groningen presteert dit seizoen prima en veegde Vitesse afgelopen woensdag met 4-0 van de mat in de beker. Duplan en Ayoub tekenden voor de Utrechtse doelpunten vorige week. De Fransman Eduard Duplan begint steeds meer in vorm te raken en is dan ook belangrijk voor Utrecht.

PEC Zwolle voor iedereen een lastige tegenstander

Bij Zwolle loopt het al tijden grandioos. Ron Jans lijkt de grote verlosser bij de Zwollenaren. Na zijn aanstelling in 2013 loopt het geweldig. De beker werd gewonnen en het doet gewoon mee bovenin de Eredivisie. En over toeval is er al lang geen sprake meer. Zwolle is voor iedereen in Nederland een lastige tegenstander. De laatste weken gaat het ondanks de goede positie op de ranglijst niet perfect. Er werd in de verlenging van Cambuur gewonnen voor de baker en het speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen AZ. Daarvoor werd er wel gewonnen van NAC, maar ook twee keer verloren van Cambuur en Ajax Cape Town.

Redelijk opmerkelijk is toch wel dat Utrecht door de bookmakers wordt gezien als de favoriet in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De laatste ontmoetingen gingen overtuigend naar de ploeg van Jans en op de ranglijst is het verschil tussen beide teams zeven.

Beide ploegen hebben veel baat bij winst. Utrecht staat gelijk met Willem II en Vitesse zou theoretisch over FC Utrecht heen kunnen gaan. De wedstrijd FC Utrecht – PEC Zwolle begint om half drie in stadion Galgenwaard.