AZ – PSV. Er staat vanavond maar één wedstrijd op het programma in de Nederlandse Eredivisie. Maar dat moet voldoende zijn voor de voetballiefhebber. Het is namelijk koploper PSV dat in het DSB Stadion op bezoek gaat bij het AZ van John van den Brom en Marco van Basten. En een wedstrijd tussen deze twee clubs staat garant voor spanning, strijd en doelpunten.

De thuisclub zit in een goede flow. In de laatste drie wedstrijden moesten Heracles, FC Groningen en ook Ajax buigen voor het efficiënte spel van de Alkmaarders. Positioneel staat het goed en na een kleine crisis is dat knap. Een tijd geleden verkeerde AZ namelijk nog in een heuse trainerscrisis. Van Basten kon het werk niet aan en werd assistent, en beoogd opvolger Alex Pastoor moest plots weg bij de club. En eerder dit seizoen vertrok algemeen directeur Toon Gerbrands naar de PSV, de club die vanavond haar koppositie wil versterken.

AZ – PSV geen gemakkelijke partij

Voetballend gaat het nu dus voor de wind onder de nieuwe hoofdcoach John van den Brom. De goal van Johansson was vorige week genoeg voor de 0-1 in de Amsterdam Arena tegen Ajax. En daarvoor won AZ haar wedstrijden ook met gemak. Tegen PSV zal het vanavond een iets ander verhaal gaan worden.

Bij de Eindhovenaren, die onder Phillip Cocu dit seizoen goed presteren, is er ontzettend veel vertrouwen. Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en de ervaren Mexicaan Guardado loopt het als een trein. Spits Luuk de Jong maakt zijn goals en de verdediging lijkt steeds meer in evenwicht. En dat lijkt hét recept voor een nieuw kampioenschap. De schaal ging in 2008 namelijk voor het laatst naar PSV. Het staat maar liefst twaalf punten voor op nummer twee Ajax en kan voor het eerst, met veel geluk, in maart al tot kampioen van Nederland worden gekroond.

Weinig druk voor PSV

Met veel stress zal het dan ook niet gaan naar AZ, dat dus ook in vorm is. PSV won haar laatste vier wedstrijden. Onderling gezien is de wedstrijd van vanavond ook een boeiende. Van de laatste vijf ontmoetingen gingen er drie naar de ploeg van Cocu en twee naar AZ. De laatste twee werden gewonnen door PSV.

De wedstrijd AZ – PSV staat om 20.00 uur gepland in het DSB Stadion.