Vitesse – AZ. Vitesse en AZ zijn dit seizoen misschien wel de meest aantrekkelijke ploegen om naar te kijken in de Eredivisie. Beide teams zijn volop in de race om plaatsing voor Europees voetbal en treffen elkaar vanavond in de Gelredome.

Vitesse kende een moeizaam begin van het seizoen, waarin het vaak voetballend beter was dan de tegenstander maar aan het einde van de rit toch met lege handen stond. De druk op coach Peter Bosz nam vanuit de media dan ook al snel toe, maar inmiddels hebben de Arnhemmers de weg omhoog weer gevonden. En hoe. Vitesse bleef de laatste zeven wedstrijden ongeslagen en staat inmiddels op een keurige zesde plaats. Hoewel de wedstrijd van vorige week enigszins teleurstellend eindigde (Heracles Almelo maakte in blessuretijd 1-1), zal het vertrouwen bij de Gelderse club groot zijn. Mocht Vitesse mee willen blijven doen om de derde plaats, dan zal er wel gewonnen moeten worden van directe concurrent AZ.

Domper voor AZ

De Alkmaarders hebben op dit moment namelijk zes punten meer dan de Arnhemmers en bezetten de vierde plaats achter Feyenoord. Ook AZ is bezig aan een ijzersterke tweede seizoenshelft, al liepen de Europese aspiraties vorige week een serieuze deuk op. De ploeg van trainer John van den Brom was op bezoek bij FC Utrecht geen schim meer van het team van de laatste weken en ging in Stadion Galgenwaard met maar liefst 6-2 onderuit. Bovendien verloor AZ Wesley Hoedt met een rode kaart. De aankomende speler van Lazio Roma ontbreekt daardoor vanavond in het hart van de Alkmaarse defensie.

Vitesse – AZ

De eerdere ontmoeting tussen Vitesse en AZ leverde in Alkmaar een 1-0 overwinning op voor de Noord-Hollanders. Dat AZ die wedstrijd tot een goede einde bracht, was echter een wonder. Vitesse kreeg in het AFAS Stadion kans op kans, maar slaagde er tot grote frustratie van coach Bosz niet in om te scoren. Vanavond zal de ploeg scherper voor het doel moeten zijn, al moet dat met Bertrand Traoré in de gelederen wel goedkomen. De huurling van Chelsea scoorde in 2015 al viermaal en is de laatste weken misschien wel de beste speler van Vitesse.

De wedstrijd Vitesse – AZ begint vanavond om 20.00 uur.