Roda JC – Sparta. Vorig seizoen vloog Roda JC ongelukkig uit de Eredivisie maar wist de teleurstelling snel te boven te komen. De ploeg uit Kerkrade slaat sportief terug in de Jupiler League en staat met 28 punten op een tweede plek in de Jupiler League. De ploeg van coach René Trost won zes van de laatste zeven Eredivisieduels en er werden tot nu toe slechts vier punten verspeeld in de eerste elf duels.
Roda JC ontvangt vanavond Sparta in de strijd om de KNVB beker. De thuisploeg is de grote favoriet, weten ze te winnen van het geplaagde Sparta?

Roda JC stuurt Heerenveen naar huis

Roda JC is de Jupiler League goed begonnen maar wist ook in de KNVB beker direct te verrassen. Roda JC won thuis met 2-1 van Heerenveen na een late goal van Paulissen en knikkerde zo de Friezen uit de beker. Roda JC heeft met Plat, Demouge, Dijkhuizen en Hocher een Eredivisiewaardig elftal en lijkt hier voorlopig ook naar te presteren in de Jupiler League.

Onderlinge duels en statistieken in voordeel Roda JC

Pikant detail is dat deze twee ploegen afgelopen weekend nog tegenover elkaar stonden in de Jupiler League. Bart Biemans opende na tien minuten al de score voor Roda JC. Door doelpunten van Hocher en Demouge in de tweede helft stond er na 90 minuten uiteindelijk een 3-0 eindstand op het scorebord. Sparta was in geen enkel opzicht bij machte om Roda JC echt in de problemen te brengen.

Sparta moddert jarenlang aan in Jupiler League

Waar Sparta ooit een gedegen ploeg in de Eredivisie was lijkt het niet op dat ze op korte termijn terugkeren op het hoogste niveau. De ploeg uit Rotterdam speelt al jaren in de middenmoot van de Jupiler League en weten hier alles behalve te overtuigen.

Sparta bracht in de voorgaande jaren grote talenten voort als Strootman, Emnes, Willems en El Ghazi maar kan deze spelers simpelweg niet voor langere tijd aan zich binden. Grote Nederlandse clubs staan vooraan in de rij om deze talenten uit de jeugdopleiding weg te halen.

Uitslagen van 29 oktober
Almere City – PSV 1-5
Cambuur Leeuwarden – Scheveningen 2-0 *na extra tijd
Flevo Boys – Groningen 1-8
GVVV – AZ Alkmaaer 0-5
Volendam – Sportlust 3-0
Zwolle – HHC 6-0
Go Ahead Eagles – FC Twente 0-0 *Twente door na penalty’s