PSV – FC Groningen. Heel veel zuurder kon het seizoen van landskampioen PSV afgelopen week niet beginnen. Uit tegen ADO Den Haag was het de keeper die in blessuretijd twee punten afsnoepte van PSV in een vrijwel zekere overwinning voor de ploeg van Phillip Cocu: 2-2. Vandaag spelen de Eindhovenaren thuis tegen FC Groningen en gaat het dus op zoek naar die eerste overwinning.

Allebei de ploegen speelden gelijk. Voor PSV dus dat zure gelijkspel en FC Groningen kwam niet verder dan een 1-1 remise tegen FC Twente. Voor de ploeg van Erwin van de Looi dus niet eens zo’n slechte seizoenstart, ondanks dat het op meer gehoopt had in de eigen Euroborg.

Bij beide teams zijn er intern wat dingen veranderd afgelopen week. Luuk de Jong, spits bij PSV, heeft van trainer Phillip Cocu de aanvoerdersband gekregen. Georginio Wijnaldum vertrok deze zomer naar Newcastle United en dus moest het team een nieuwe aanvoerder hebben. De Jong heeft zichzelf afgelopen seizoen bewezen door regelmatig het net te vinden, en is hij volgens Cocu dus de aangewezen persoon om het team te leiden.

Bij de Groningers is er vooral in de verdediging aardig wat veranderd. De Braziliaanse steunpilaar Eric Botteghin vertrok een paar dagen geleden naar Rotterdam, waar hij centraal in de verdediging van Feyenoord gaat spelen. Hij komt tegen PSV dus niet in actie. Een flinke aderlating voor Van der Looi, die snel actie heeft ondernomen na het vertrek van Botteghin. Reijnen komt van Cambuur Leeuwarden naar FC Groningen en zal de Braziliaan gaan vervangen.

Herhaling Johan Cruyff Schaal 2015

Opmerkelijk is dat PSV en FC Groningen twee weken geleden ook al tegen elkaar speelden. Toen ging het om de Johan Cruyff schaal, die ieder jaar wordt afgewerkt in de Amsterdam Arena. Toen waren de Eindhoven echt een maat te groot voor de Noorderlingen, en keerden met een duidelijke 3-0 overwinning weer huiswaarts.

Veel grote afwezigen zijn er vandaag niet. Alleen linksback Jetro Willems is niet inzetbaar bij PSV en staat nog wel een aantal weken aan de kant. Bij Groningen niet veel bijzondere afhakers. Nog niet bekend is of de nieuwe aanwinst Reijnen meteen zijn opwachting maakt in het Phillips Stadion.

Opstelling PSV – FC Groningen

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Brenet; Guardado, Pröpper, Maher; Narsingh, De Jong en Lestienne.

Opstelling FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet; Hiariej, Tibbling; Linssen, Rusnak, Antonia; De Leeuw.

Programma Eredivisie zondag 16 augustus

12:30 uur: PSV – FC Groningen
14:30 uur: SC Cambuur – Feyenoord
14:30 uur: FC Utrecht – SC Heerenveen
16:45 uur: Heracles Almelo – NEC