PSV – FC Groningen. Na dinsdag, woensdag en donderdag Europese wedstrijden te hebben gehad is het dit weekend weer tijd voor de Nederlandse Eredivisie. Koploper PSV speelt vandaag tegen FC Groningen, thuis in het eigen Phillips Stadion.

De naar alle waarschijnlijkheid aanstaande kampioen van Nederland kwam afgelopen week Europees niet in actie. Het Russische Zenit Sint Petersburg was in de vorige ronde van de Europa League te sterk en zo eindigde het Europese avontuur van PSV al vroeg in het toernooi.

Kampioenschap binnenhalen PSV lijkt formaliteit

Verder is er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht in Eindhoven. Het staat eerste in de competitie, en dat maar met liefst elf punten voorsprong op de nummer twee Ajax. Het binnenhalen van het kampioenschap lijkt dus een formaliteit, maar dan moet het vandaag niet verzaken tegen Groningen.

De Noorderlingen staan op het moment op plek acht in de Eredivisie en het hele seizoen al speelt het nog niet eens zo slecht. Met spelers als Michael de Leeuw, Chery en Mahi speelt het vaak aanvallend voetbal, dat afgelopen weekeinde resulteerde in een driepunter. Toen werd er thuis namelijk met 2-0 gewonnen van hekkensluiter FC Dordrecht.

Voor de ploeg van trainer Van de Looi is PSV natuurlijk een ander verhaal dan FC Dordrecht. De Eindhovenaren gingen van de laatste vijf wedstrijden wel drie keer onderuit en werden er maar twee duels winnend afgesloten. Maar om te zeggen dat PSV uit vorm is, lijkt wat te voorbarig. Zenit en Ajax waren de boosdoeners. Niet de minste tegenstanders, en dus zal het zelfvertrouwen niet meteen zijn aangetast. Afgelopen weekeinde was het nog Go Ahead Eagles dat in eigen huis door de aanstaande kampioen van de mat werd gespeeld: 0-3.

PSV – FC Groningen: PSV favoriet in eigen huis

PSV is in eigen huis dus de favoriet en hoopt zo snel mogelijk kampioen van Nederland te zijn. Toch moet Phillip Cocu  het misschien doen zonder centrale verdediger Karim Rekik. Hij zat afgelopen weekeinde op de tribune vanwege een hamstringblessure en het is nog niet zeker of hij fit is voor het duel met FC Groningen.

Bij de Groningers zijn naar alle waarschijnlijkheid De Leeuw, Hiariej en Antonia niet beschikbaar. Zij herstellen nog van een blessure.

De wedstrijd  PSV – FC Groningen in het Phillips Stadion begint vanmiddag om 14.30 uur.