Ajax speelt vandaag in de eredivisie om 16:30 uur uit tegen NAC Breda. Trainer Frank de Boer heeft de verdedigende middenvelder Christian Poulsen een basisplaats gegeven. Vorige week, toen Ajax met 1-1 gelijkspeelde tegen Cambuur, nam Daley Blind de positie in van Poulsen. Blind start nu als linksback.

Siem de Jong spits

Siem de Jong speelt in de punt van de aanval en krijgt dus de voorkeur boven Kolbeinn Sigthórsson. Ricardo Kishna heeft wederom een basisplek veroverd. Ajax heeft in de vorige zes competitiewedstrijden veertien punten verzameld. NAC won slechts één keer in de afgelopen zes potjes en sprokkelde zeven punten bijeen. Ajax heeft ook in zijn zes laatste uitwedstrijden veertien punten gepakt.

Frank de Boer wil NAC vermorzelen

De Boer is expliciet over het doel voor de middag: “Ik proef dat de spelers de 1-1 tegen Cambuur weg willen spelen. Dus NAC moet eraan geloven.” Als Ajax drie punten meeneemt uit Breda, komt de vierde landstitel op rij erg dichtbij. Maakt dat van De Boer een toptrainer? Volgens hem gaat niet alleen om winnen, maar om een zo hoog mogelijk rendement behalen. “Als je ziet hoe vaak gezegd is dat het spelersmateriaal bij anderen beter was. Uiteindelijk werden wij steeds kampioen. Om een coach te kunnen beoordelen, moet je kijken wat zijn invloed is. Dat is het belangrijkste.”

NAC en Ajax formaties

NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Drost, Kwakman, Swerts; Buijs, Bodor, Matic; Hooi, Poepon, Verbeek

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind; Klaassen, Poulsen, Serero; Schöne, De Jong, Kishna