Feyenoord – PEC Zwolle KNVB Beker 2015. De laatste bekerwedstrijd van de eerste ronde van de KNVB beker van dit seizoen is meteen een van de meest spraakmakende. Op papier dan, want er is de afgelopen twee dagen al zo veel gebeurt in de Nederlandse beker dat Feyenoord en PEC Zwolle er wel een heel spektakel van moeten maken om dat te overtreffen. Om kwart voor negen vanavond treffen deze twee ploegen elkaar namelijk in De Kuip. PEC Zwolle stond de afgelopen twee edities van de KNVB beker in de finale en Feyenoord wil alles op alles zetten om ook weer eens een keer een goed bekerresultaat neer te zetten.

Feyenoord – PEC Zwolle: Vermeer onder de lat

Dat Feyenoord er alles aan gaat doen, blijkt wel uit de woorden van trainer Giovanni van Bronckhorst. “We benaderen deze bekerwedstrijd zoals elke andere wedstrijd. Ik kies voor het elftal waarmee we in mijn ogen de grootste kans hebben om een ronde verder te komen.” Vertelt de oefenmeester in de persconferentie van gisteren. Om zijn woorden kracht bij te zetten geeft hij de keeper als voorbeeld. Waar veel ploegen hun tweede keeper de kans geven in bekerwedstrijden, kiest Gio gewoon voor Kenneth Vermeer onder de lat, wat betekent dat Warner Hahn nog steeds moet wachten op zijn eerste wedstrijd voor Feyenoord dit seizoen.

Geen Thomas bij PEC Zwolle

Bij PEC Zwolle zijn er dus weer hoge verwachtingen wat betreft de beker. Dat kan ook niet anders na de resultaten van de afgelopen jaren. Toch kampt Ron Jans met een aantal problemen. Zo is Ryan Thomas, smaakmaker in de finale van twee jaar terug, niet fit. “Als Ryan niet speelt is dat altijd een aderlating.” Toch wil Jans de verwachtingen voor zijn ploeg temperen. Ondanks de goede resultaten in de eredivisie en de beker afgelopen jaren blijft hij realistisch: “Feyenoord is andere koek. Veel moeilijker kan het niet. Dat maakt de uitdaging alleen maar groter. Dit wordt de grootste test toe nu toe.”

Feyenoord – PEC Zwolle

De Feyenoord – PEC Zwolle wordt vanavond om 20:45 uur afgetrapt in De Kuip in Rotterdam.