Feyenoord – FC Twente. Het is pas twee weken geleden dat Feyenoord de wedstrijd van het seizoen speelde tegen de eeuwenoude aartsrivaal Ajax . Na een 1-1 gelijkspel kon PSV weer twee punten dichterbij komen bij de Rotterdammers en Amsterdammers wat betekent dat ook Feyenoord nu, na de interlandperiode, weer over moet tot de orde van de dag. En dat is winnen. Vandaag treft Feyenoord in eigen huis het wisselvallig presterende FC Twente, dat vorige week met maar liefst 1-4 in eigen huis verloor van SC Heerenveen.

Feyenoord – FC Twente: Ziyech houdt hoofd FC Twente boven water

Het is geen wonder dat FC Twente zo wisselvallig, of liever gezegd matig, presteert dit seizoen. De Tukkers moesten het grootste deel van hun beste voetballers voor een zacht prijsje de deur uit doen door de belabberde financiële situatie en eigenlijk is Hakim Ziyech de enige die er voor zorgt dat FC Twente nog het hoofd boven water houdt. De ploeg behaalde tot nu toe negen punten en die vallen voor een groot deel op het conto van de Marokkaanse middenvelder te schrijven. Ondanks dat Feyenoord tegen een quotering van 1.33 dus dik favoriet is bij 888sports, kan Ziyech je nog een mooie bonus opleveren. Wanneer je namelijk inzet op dat de aanvoerder scoort, krijg je maar liefst 5.50 per ingezette euro terug.

Feyenoord groot favoriet tegen FC Twente

Feyenoord doet het dit seizoen wel degelijk naar behoren. Met een paar flinke breedte- en diepte-investeringen lijken de Rotterdammers nu eindelijk weer klaar voor een Nederlandse topklassering. De smaakmakers van de laatste weken zijn zonder twijfel Dirk Kuijt, Eljero Elia en de opgeleefde Vilhena, die onlangs nog aangaf hoe dan ook weg te willen in de winterstop om op zoek te gaan naar een nieuwe club. Tegen Twente is de kans toch weer groot dat hij in de basis staat en dat hij Feyenoord in De Kuip naar de overwinning helpt. De Tukkers kregen in de laatste drie wedstrijden maar liefst 11 tegendoelpunten en ook Feyenoord lijkt kanshebber om er meer dan drie te gaan maken. Tel daar de makkelijk scorende Ziyech bij op en zet op aantal doelpunten boven 4.5 in tegen een quotering van 3.90.

Programma Eredivisie, zondag 22 november

12.30 uur: Heracles Almelo – Excelsior
14.30 uur: Feyenoord – FC Twente
14.30 uur: NEC – FC Utrecht
16:45 uur: ADO Den Haag – Vitesse