Klassieker Feyenoord – Ajax. Het is alweer een flinke tijd geleden dat De Klassieker in de eredivisie zo spannend was voor het klassement als die van vandaag. Ajax gaat met 28 punten aan kop in de hoogste divisie van Nederland en Feyenoord volgt op de voet met 25 punten. De ontmoeting had nóg meer beladen kunnen zijn wanneer Feyenoord vorige week gewoon zijn plicht had gedaan tegen laagvlieger ADO Den Haag. Uit in Den Haag verloren de Rotterdammers echter met 1-0 waardoor Ajax drie punten uitliep op de aartsrivaal. Vandaag kan het dus weer langszij komen in het klassement, PSV kijkt toe en kan uiteindelijk de lachende derde zijn.

Feyenoord – Ajax: De Wolf

Na afgelopen donderdag kwamen er weer een hoop wanklanken van de kritische voetbalkenners van ons land. Want hoe was het toch mogelijk dat Ajax, dat in de Europa League alles behalve potten breekt, toch zo soeverein aan kop gaat? Volgens oud-Feyenoorder John de Wolf maakt Feyenoord een goede kans. “Feyenoord – Ajax is een bijzondere wedstrijd, daar hoef je niemand voor op te peppen en het zal mij niets verbazen als ze gewoon winnen. Als speler van Feyenoord moet je er niet vanuit gaan dat je verliest, maar dat je na zondag weer gelijk staat met Ajax.” En dat is volgens De Wolf precies waar de kwaliteit van de Rotterdammers ligt. . “Het is een kwaliteit om elke week het maximale uit jezelf te halen en jezelf pijn te doen. Dat klinkt makkelijk, maar dat is niet zo. Feyenoord heeft op dit moment niet de kwaliteiten om er met z’n allen het maximale uit te halen, maar in de beker gingen ze de tweede helft echt tekeer.”

Wel Dijks geen El Ghazi

Zowel Ajax als Feyenoord beschikt over een vrijwel fitte selectie. Bij Ajax ontbreekt als belangrijkste speler Anwar El Ghazi. Hij raakte geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe afgelopen donderdag. Daar tegenover staat dat Mitchell Dijks weer terug is van een blessure, hij miste een aantal wedstrijden maar is klaargestoomd voor De Klassieker. De wedstrijd Feyenoord – Ajax gaat vandaag om 14:30 van start in De Kuip in Rotterdam.