Klassieker Feyenoord – Ajax. Voor vanavond staat de eerste echte Klassieker in Nederland op het programma, voor dit seizoen. Het is een rare gewaarwording om de twee voetbalgiganten aan het werk te zien op een woensdagavond in slechtst de derde ronde van de KNVB-beker. Waar er normaal eerst volop gevoetbald wordt tegen Topklassers en laagvliegers uit de ere- en eerste divisie, is het nu meteen erop of eronder voor de gedeelde koplopers van het hoogste niveau van Nederland. Daarnaast is het meteen een mooie test voor de belangrijke wedstrijd over anderhalve week. Dan spelen de twee namelijk weer tegen elkaar met als inzet de koppositie in de eredivisie.

Gio noemt Klassieker Feyenoord – Ajax ‘de mooiste’

“Winnen is een herinnering voor het leven. Ik kan elke gewonnen derby of Klassieker zo nog opnoemen. Winnen van de aartsrivaal is het mooiste dat er is in het voetbal.” Voor Dirk Kuijt is iedere wedstrijd een finale maar ook hij erkent het belang van de Klassieker. Kuijt, die afgelopen weekend nog drie keer scoorde, speelde eerder derby’s als EvertonLiverpool en Fenerbahce – Galatasaray. Zijn coach, Van Bronckhorst, speelde ook een aantal topwedstrijden door Europa heen maar voor hem bestaat er geen twijfel: “FeyenoordAjax is de mooiste. Ik kijk uit naar dit duel, want wij willen de beker winnen.”
Maar liefst 2,90 voor je euro als Ajax weet te winnen. Winst Feyenoord bij 888sport op 2,35.

Feyenoord – Ajax: Twijfelgevallen Ajax

Frank de Boer Feyenoord - AjaxFrank de Boer had in de aanloop naar vanavond vooral personele problemen aan zijn hoofd. “Van Davy Klaassen hadden we al gezegd dat hij deze wedstrijd zou laten schieten. Het gaat hartstikke goed met hem, hij kon het eerste gedeelte ook gewoon meetrainen. Maar hij moet zich meer richten op zaterdag tegen Roda JC. Anwar El Ghazi is nog wel wat slapjes, maar hij zal er wel bij zijn. Datzelfde geldt voor Arek Milik en Thulani Serero, die weer compleet fit zijn.” Goed nieuws dus, uiteindelijk voor De Boer, die nu een aantal lastige keuzes moet maken. Lasse Schöne, droeg daar mede door zijn goede invalbeurt nog een extra lastige keuze aan toe: “Ik denk dat ik heb laten zien dat hij toch fout zat. Wat dat betreft ben ik ook blij dat ik niet vijf minuten, maar 45 minuten kreeg.” Centrale verdediger Riedewald is niet fit genoeg voor de wedstrijd.

De Klassieker Feyenoord – Ajax wordt vanavond om 19:45 uur afgetrapt in De Kuip.