FC Utrecht – Feyenoord. Nu de Europese wedstrijden van deze week afgewerkt zijn, is het weer tijd voor de Nederlandse Eredivisie. Alle ogen zullen op de kraker PSV-Ajax gericht zijn, maar het is zeker niet het enige mooie affiche van dit weekend. In de Galgenwaard is het namelijk FC Utrecht dat Feyenoord ontvangt.

FC Utrecht – Feyenoord

En met Feyenoord gaat het goed. In de competitie staat het gedeeld derde met AZ. Maar het is niet zo dat het de laatste weken ontzettend lekker loopt. Er werd in een slechte wedstrijd gewonnen van Excelsior afgelopen week, maar daarvoor waren het Heracles en sc Heerenveen die Feyenoord met geen enkel punt terug naar Rotterdam stuurden. En in Europa is het ook uitgeschakeld. Met opgeheven hoofd ging het over twee wedstrijden onderuit tegen AS Roma.

Met Utrecht gaat het alles behalve goed. Het staat op plek twaalf met 28 punten, er zijn onderlinge vechtpartijen op de training en het is niet zeker hoelang trainer Robbie Alflen nog op de bank zit. Van de laatste vijf wedstrijden gingen er maar liefst drie verloren, en werd er alleen maar gewonnen van het nietige FC Dordrecht.

Vaak lastig uit bij FC Utrecht

Al jarenlang is het zo dat Utrecht eindigt in de middenmoot. En af en toe haalde de club nog Europees voetbal. Maar daar lijkt het voorlopig niet op. Het geeft veel te veel goals weg, scoort veel te weinig en er lopen te veel matige spelers rond in het team van Alflen. Wel is het zo dat voor de grote ploegen in Nederland, dus ook voor Feyenoord, vaak lastig is uit bij Utrecht. Vaak lijkt het erop dat FC Utrecht dan een extra stapje bij kan zetten.

Maar gekeken naar het voetballend vermogen van beide ploegen lijkt het er niet op dat Utrecht thuis gemakkelijk zal gaan winnen van de Rotterdammers. Een grote tegenvaller voor Feyenoord is dat spits Colin Kazim-Richards een blessure heeft opgelopen, afgelopen donderdag tegen Roma. Hij verstapte zich, waar een hamstringblessure het gevolg van is.

De wedstrijd FC Utrecht – Feyenoord in de Galgenwaard begint vanmiddag om 14.30 uur.