FC Groningen – PEC Zwolle. Dit weekend staat alweer de elfde speelronde van de Nederlandse Eredivisie op het programma. FC Groningen speelt zaterdag om 18.30 uur een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, waar oud-trainer Ron Jans de scepter zwaait.

FC Groningen – PEC Zwolle

In de competitie snakt FC Groningen naar een overwinning tegen PEC Zwolle. ‘De Trots van het Noorden’ verloor vorig seizoen met 2-0 in Zwolle en in de eigen Euroborg ging FC Groningen met 0-1 onderuit. Hier tegenover staat wel de 2-0 zege in de bekerfinale op 3 mei van dit jaar, waardoor FC Groningen nu in de Europa League uitkomt.

De KNVB Beker gaat FC Groningen dit jaar niet opnieuw winnen, aangezien het afgelopen woensdag met 5-3 onderuit ging bij FC Utrecht. Na de reguliere speeltijd stond er een 3-3 stand op het scorebord, maar in de verlening was de thuisploeg doortastender.

Aanvoerder Michael de Leeuw vond de nederlaag bij Utrecht onnodig. ‘’Dit was heel zuur’’, aldus de aanvaller. ‘’Het had niet gehoeven. Het was een mooie wedstrijd en met die kansen op het einde dan moet je gewoon killen. Dan beslis je deze wedstrijd binnen negentig minuten.’’

PEC Zwolle, bekerwinnaar in 2014 en verliezend finalist in 2015, hoefde midweeks niet in actie te komen. Het team van Jans verloor namelijk in de vorige ronde met 3-0 bij Feyenoord. Zwolle heeft dus de hele week de tijd gehad om de kater van vorige week weg te werken. Ondanks een veldoverzicht ging PEC Zwolle namelijk pijnlijk onderuit tegen FC Utrecht. Vijf minuten voor tijd mistte Stef Nijland nog een penalty voor de thuisploeg, terwijl FC Utrecht in de blessuretijd wel profiteerde vanaf elf meter.

FC Groningen favoriet in thuiswedstrijd tegen Zwolle

Bookmaker 888sport heeft FC Groningen aangewezen als favoriet voor de overwinning @ 1.95. Mochten de Noorderlingen ook daadwerkelijk winnen, dan komen zijn qua punten op gelijke hoogte met PEC Zwolle. Zwolle moet daarentegen winnen (@ 3.85) om aansluiting te houden met de top vijf van de Eredivisie. Gelijkspel staat bij 888sport op 3.50. Het beloofd dus een spannend duel te worden in ‘De Hel van het Noorden’.