PSV vervolgt om 20:45 uur tegen Roda JC zijn inhaalrace in de eredivisie. De Eindhovenaren wonnen zeven wedstrijden op rij, terwijl het Limburgse Roda onderaan staat en uit de laatste zes duels slechts drie punten haalde.

Eind oktober 2013 speelden de clubs ook tegen elkaar, toen voor de KNVB Beker. Destijds kon Roda met een 1-3 overwinning naar huis. De vier onderlinge duels daarvoor werden met overmacht gewonnen door PSV, met een totaal doelsaldo van 18 – 2 voor de Brabanders.

Memphis Depay uitblinker bij PSV

Uitblinker bij PSV is Memphis Depay. Niemand in de Eredivisie vuurt meer accurate schoten op goal af als de neo-international: vijf per duel. Met 2,8 dribbels per wedstrijd hoeft hij alleen Filip Kostic van Groningen voor zich te dulden. Vorig weekend ontving hij een elleboog tegen de oogkas van Renato Ibarra (Vitesse). Dat belet Depay niet om mee te spelen tegen Roda. “Memphis heeft een masker laten maken. Puur uit bescherming, want er is niks kapot. Hij heeft vanaf donderdag meegetraind met de selectie”, legt trainer Phillip Cocu uit.

“Wij zijn vooral mentaal een stuk sterker geworden en bovendien is er bij Roda JC ook het een en ander veranderd. Er is nu een andere trainer, waardoor de speelwijze anders is dan toen”, zegt hij over NEC.

Jon Dahl Tomasson vreest PSV

Jon Dahl Tomasson, trainer van Roda, kan Bart Biemans, Krisztián Németh en Anco Jansen niet opstellen. “PSV heeft gewoon veel kwaliteit. Die ploeg heeft één van de beste selecties van Nederland”, zegt de Deen. “We staan nu laatste, we moeten zorgen dat we daar over zes wedstrijden niet staan.”