Eredivisie. Na vandaag zit het er weer op. De Eredivisie komt vandaag aan zijn eind met de laatste speelronde. De meeste ploegen spelen nergens meer om. Na vorige week zijn ook de clubs in de onderste regionen van de Eredivisie uitgespeeld in de reguliere competitie, NAC en Go Ahead Eagles mogen de nacompetitie in. Ook de strijd om plek acht is niet meer van belang sinds de bekeroverwinning van FC Groningen. Echter, er is nog een plek die wel degelijk de moeite is om te bespreken. De strijd om plek drie (die recht geeft tot directe plaatsing voor de Europa League) gaat tussen Vitesse, Feyenoord en AZ.

Strijd om plek drie Eredivisie

Nadat AZ de drie punten al in de zak had door te winnen van NAC, konden de Alkmaarders afwachten op het resultaat van de wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse. Die wedstrijd werd namelijk een dag later gespeeld doordat de burgemeester van Rotterdam, Aboutaleb, besloot vanwege politiestakingen de wedstrijd op zondag niet door te laten gaan. Op de maandagavond kreeg Feyenoord vervolgens een 1-4 pak slaag in De Kuip van een wervelend Vitesse waardoor de strijd om plek drie weer volledig open ligt. Feyenoord heeft alles nog in eigen hand. Een overwinning uit bij PEC Zwolle is genoeg om die derde stek vast te houden maar de Rotterdammers hebben wellicht ook de lastigste tegenstander. AZ moet op bezoek bij Excelsior en Vitesse speelt thuis tegen FC Utrecht.

Alfabet nadeel voor Willem II

Lange tijd leek het er op dat de achtste plek in de Eredivisie een belangrijke zou worden maar nadat FC Groningen de bekerfinale won ging viel een mogelijke Europese droom voor ploegen als Willem II en Cambuur in duigen. Die plek zou namelijk recht geven tot het spelen van playoffs wanneer PEC zich via de beker zou kwalificeren. Maar er kwam meer opvallend nieuws wat betreft de achtste plek deze week. Willem II en FC Groningen staan namelijk op exact evenveel punten met een exact gelijk doelsaldo. Wanneer de Tilburgers en de Groningers hetzelfde resultaat behalen tegen respectievelijk NAC Breda en Cambuur, wordt FC Groningen achtste. Waarom? Omdat de F eerder in het alfabet komt dan de W.

Overige wedstrijden Eredivisie:

FC Dordrecht – Ajax
ADO Den Haag – PSV
SC Heerenveen – FC Twente
Heracles Almelo – Go Ahead Eagles