AZ – Feyenoord. Zondag gaat Feyenoord op bezoek bij AZ in Alkmaar. De Alkmaarders bezetten momenteel de tiende plaats in de Eredivisie met 22 punten uit achttien wedstrijden, maar Rotterdam mag geen fouten maken en zeker geen inschattingsfout na het kostbare puntenverlies van afgelopen week tegen PSV. De wedstrijd word op zondag 24 januari om 12:30 uur gespeeld.

AZ – Feyenoord

De Rotterdammers hebben een zware week achter de rug na de complete afgang tegen PSV uit Eindhoven dat afgelopen week bij hen in de Kuip op bezoek kwam en met 0-2 won. Er is in de media veel over gesproken en het kan ook niet anders dan dat er ook binnenshuis op Rotterdam Zuid de nodige krachttermen zijn gebruikt.

Feyenoord staat derde in de Eredivisie en heeft 36 punten uit 18 wedstrijden weten te halen, vijf minder dan PSV en acht minder dan koploper Ajax. PSV leek een makkie, maar na het verlies is de kans op het kampioenschap opeens heel weg. Feyenoord-spits Michiel Kramer kan het allemaal nog redelijk relativeren: “je kunt beter jagen dan opgejaagd worden. Acht punten is veel, maar het is ook weer niet onmogelijk.” Kramer gaf wel toe dat het van te voren zo makkelijk leek.

“Feyenoord mist intelligentie,” schreef Willem van Hanegem in zijn column in het AD. “Feyenoord voetbalde gewoon niet slim. Ik heb lange tijd gedacht dat Kramer een goede spits voor Feyenoord zou kunnen zijn, maar nee, dat is hij dus niet. Hij doet helemaal niets,” aldus van Hanegem. Waarop Dirk Kuijt weer teleurgesteld reageerde over het gebrek aan respect binnen de voetbaljournalistiek, zoals te lezen is op Goal.com. Kuijt heeft inmiddels dertien treffers gescoord voor de Rotterdammers, slechts één minder dan Luuk de Jong die de lijst van topscorers aanvoert.

Wedden op AZ – Feyenoord

Het juist voorspellen van een doelpunt van zowel Kuijt als Kramer, levert je 2,50 maal je inzet op bij 888sport.

De inschattingsfout dat het makkelijk wordt tegen AZ kan Feyenoord zich dit weekend absoluut niet permitteren. AZ mag dan wel tiende staan, maar ze spelen wel in eigen huis. Bovendien is AZ bezig aan een goede run: van hun laatste vijf wedstrijden verloren ze alleen met 2-1 op bezoek bij PEC Zwolle – en dat was alweer ruim een maand terug, op 13 december jongstleden. Verder wonnen ze twee van hun laatste vier wedstrijden en ze speelden ook twee keer gelijk.

Feyenoord wordt door 888sport aangewezen als favoriet met een notering van 1,90 voor de winst. AZ noteert 3,85 terwijl gelijkspel 3,75 per ingezette euro kan opleveren.