Wedden EK 2016: Italië – Spanje. De eerste wedstrijd vandaag is waarschijnlijk op papier de leukste van de eerste knock-out fase. Twee topploegen tegen elkaar, Italië tegen Spanje. Italië wist zich al na twee wedstrijden groepswinnaar te noemen. Spanje daarentegen werd tweede in hun groep, door een verlies tegen Kroatië.

Italië speelde België van de mat in de eerste wedstrijd die gewonnen werd met 2-0. Ze gaven bijna geen kansen weg en creëerden zelf aardig wat. Dit kwam mede doordat België vrij veel ruimte weggaf op het middenveld, de Belgen zette op een verkeerde manier druk.

Tegen Zweden was Italië aanvallend een stuk minder goed, maar verdedigend weer prima. Uiteindelijk wonnen ze door een late goal van Eder en waren ze dus al na de tweede wedstrijd zeker van groepswinst. In de laatste wedstrijd speelde Italië met maar liefst acht wijzigingen in het team en werd er met 1-0 verloren van Ierland. Italië rekent op een goede verdediging en hoopt in de omschakeling te kunnen profiteren.

Spanje speelde met name tegen Turkije erg goed. Dat was hun tweede wedstrijd en die werd dan ook overtuigende gewonnen met 3-0. In de eerste wedstrijd tegen Tsjechië speelde Spanje ook best goed, maar toen werden de kansen niet afgerond.

Tegen Kroatië was het spel ook erg goed, maar werden wederom de kansen niet afgerond en gaven ze zelf aardig wat weg. Spanje is natuurlijk één van de favorieten dit toernooi. Spanje kan ook nog stukken beter dan wat we van ze gezien hebben bij vlagen toonde ze hun ware klassen tegen Turkije en Kroatië. Spanje zal echter op moeten passen op de counters van Italië, die willen zeker gebruik maken van al de ruimte achter de verdediging van Spanje.

Voorspelling Italië – Spanje

Mijn verwachting voor deze wedstrijd is dat Spanje ruim het meeste balbezit zal hebben en dat Italië loert op de counter. Ik denk dat Spanje goed genoeg is om de door die stugge verdediging van Spanje heen te voetballen, maar ik denk ook dat Italië gebruik gaat maken van de ruimte achter de Spaanse verdediging.

Spanje speelt namelijk altijd erg ver vooruit, de verdediging staat ongeveer op de middellijn. Daardoor is er dus veel ruimte achter de verdediging en dat is perfect voor counter ploegen. Wel zal Italië een stuk minder vrijheid krijgen dan in de wedstrijd tegen België, omdat de Spanjaarden een stuk beter druk zullen zetten.

Wedtip 1 Italië – Spanje

Spanje wint en beide teams scoren @ 6.40 bij 888sport.com

Zoals ik hierboven al beschreef verwacht ik dat Spanje door de verdediging van Italië kan gaan voetballen en ik verwacht dat ze toch behoorlijk wat kansen zullen krijgen. Maar ik verwacht ook dat Italië kansen zal krijgen en de Italianen hebben vaak maar weinig kansen nodig om een goal te maken. Uiteindelijk denk ik zeker dat Spanje gaat winnen, maar een btts zit er zeker in.