Wedden EK 2016: Engeland – Wales. De eerste wedstrijd van 16 juni is een ware burenruzie. Engeland tegen Wales is een affiche waar veel voetballiefhebbers naar uit hebben gekeken. Na de overwinning van Wales en het teleurstellende gelijkspel van Engeland wordt deze wedstrijd alleen maar meer beladen.

Engeland stelde teleur tegen Rusland met een gelijkspel. Engeland wist in de eerste helft redelijk wat kansen te creëren, maar die werden niet afgemaakt. Hoe langer de wedstrijd duurde hoe minder Engeland leek te gaan voetballen. Uiteindelijk scoorde ze uit een mooie vrije trap van Eric Dier.

In Wales waren ze een stuk gelukkiger met het eerste optreden van hun nationale elftal. Wales won met 2-1 van Slowakije door onder andere een rake vrije trap van de sterspeler Bale. Ondanks dat ze wonnen vond ik Wales niet erg goed voetballen, het was een erg rommelige wedstrijd.

Wales heeft over het algemeen een matige selectie met een paar uitschieters als Gareth Bale en Aron Ramsey. Dit bleek ook tegen Slowakije waarin ze toch grote delen van de wedstrijd de onderliggende partij waren.

Ik verwacht dat Engeland deze wedstrijd zal domineren, ze hebben namelijk een stuk beter middenveld. Wanneer de aanvallers wat balvaster zijn en met meer dadendrang voetballen dan verwacht ik ook dat Engeland deze wedstrijd gaat winnen.

De Engelse hebben natuurlijk een geweldige selectie als je naar de namen kijkt. Met name de voorhoede zou toch één van de beste van het hele toernooi moeten zijn. Met Vardy, Kane, Sturridge, Rashford, Rooney, Sterling en Lallana verwacht je meer dan dat ze lieten zien in de eerste wedstrijd. Er is genoeg creativiteit in de voorhoede en ook vanuit het middenveld.

Zet dat tegenover de toch matige selectie van Wales en dan kan je niks anders dan zeggen dat Engeland veruit de favoriet is. Ondanks dat Engeland een goede selectie heeft hebben ze achterin wel de nodige problemen, dat is ook onder de fans de grootste zorg voor dit toernooi. Tegen Rusland zag je al dat ze in de omschakeling toch kansen moesten weggeven. Wales heeft natuurlijk met de snelheid van Bale alleen al een goede ploeg om vanuit de counter te voetballen. Ik verwacht dat Wales dat ook gaat doen en dat ze hiermee Engeland ook pijn gaan doen.

Wedtip 1 Engeland – Wales

Engeland to win & beide teams scoren @ 4.10 888sport

Zoals hierboven al beschreven verwacht ik dat Engeland zal domineren en dat Wales vanuit de counter zal proberen gevaarlijk te worden. Met de toch instabiel ogende verdediging van Engeland verwacht ik ook dat Wales zeker kansen gaat krijgen. Wel verwacht ik dat Engeland deze wedstrijd beter zal spelen dan in de eerste wedstrijd en dat ze dus genoeg kansen zullen maken om te winnen, ondanks het tegendoelpunt.

Wedtip 2 Engeland – Wales

Aron Ramsey over 1.5 shots on goal @ 3.10 888sport

Aron Ramsey speelde vorige erg aanvallend en leek bijna een valse spits. Vanuit deze “vrije” rol kan Ramsey natuurlijk het spel dicteren, maar hij zal het ook zeker niet laten om te schieten als de kans zich voordoet. Vorige wedstrijd schoot Ramsey in totaal 3 keer waarvan 2 keer op de goal.

Bewaren