Uitslag EK 2016: Italië – Zweden – 1-0. Weer heeft Italië op een minimale manier toegeslagen door Zweden met 1-0 te verslaan. In Toulouse werd de enige treffer gemaakt door Eder. Het publiek moest 89 minuten wachten op eindelijk wat sprankeling in de bloedeloze partij.

De lofuitingen aan het adres van de Azzurri na de 2-0 zege op België kunnen weer de kast in. Dit Italiaanse team is geen wonderploeg, wat trouwens ook heus tegen De Rode Duivels wel duidelijk was. Maar het is wel een zeer solide eenheid, vooral achterin, waar de totale defensie van Juventus eenvoudig standhield tegen Zlatan en co. Zweden wist geen enkele keer de bal op goal te schieten.

Wel kwamen de Zweden een paar keer dreigend opzetten. Maar telkens als een Zweed zijn voet tegen de bal wilde zetten, was er tijdig een Italiaans beentje present om het schot te kraken. Zlatan kon de ban niet breken. De ene keer dat hij een grote kopkans kreeg, stond hij buitenspel.

De Italianen vonden een puntje best bevredigend, want vier punten is in dit nieuwe EK-systeem zo goed als zeker genoeg om door te gaan. Marco Parolo was er dan ook niet heel kapot van, toen zijn kopbal vroeg voor het laatste fluitsignaal op de lat belandde. Eder van Inter Milan (eerder dit seizoen Sampdoria) kreeg dan toch nog de handen op elkaar. Hij pikte een uitgooi op en rondde na een korte dribbel stijlvol af: 1-0.

Alweer een goal in de slotfase, dus. Op Euro 2016 zijn er nu al dertien van de 35 goals na de 75e minuut gevallen. Vanavond om 18:00 uur spelen Tsjechië en Kroatië tegen elkaar.