Uitslag EK 2016: Frankrijk – Ierland. Frankrijk heeft een vroege achterstand omgebogen en versloeg uiteindelijk Ierland met 2-1. De Boys in Green benutten na twee minuten een strafschop, maar konden uiteindelijk de Franse druk niet weerstaan.

Frankrijk naar kwartfinale na 2-1 zege op Ierland

Ierland was vol goede moed aan de achtste finale begonnen. Na twee duels in de groepsfase leek het land immers al op weg naar huis. Een overwinning op een ongemotiveerd B-team van Italië (1-0) opende de weg naar de knock out-fase. En het sprookje kreeg een vervolg: Paul Pogba begint een klungelige overtreding, werkte Shane Long onderuit en zag daarna dat Shaun Brady de bal superstrak via binnenkant paal binnenwerkte: 0-1.

Wed op het EK 2016 bij 888sport

Ierland op voorsprong

In de rest van de eerste helft hadden de Ieren nog genoeg energie om gegroepeerd de marge te verdedigen. Olivier Giroud (kopbal) en Pogba (vrije trap) verzuimden te scoren, maar verder bleven de Haantjes verrassend tam.
Na rust schroefden Les Blues de duimschroeven wel aan. Nog binnen het uur stond de 1-1 op de borden. Bacary Sagna slingerde vanaf rechts de bal voor de goal, waar Antoinne Griezmann zijn hoofd er tegen kon krijgen. De spits van Atletico Madrid was ook betrokken bij de opbouw van de aanval. Het was een fraai staaltje teamwork van het gastland, dat drie minuten later alweer op 2-1 stond.

Opnieuw was Griezmann verantwoordelijk voor het laatste zetje. Een lange bal vanaf eigen helft werd op het randje van de 16 meter opgevangen door Olivier Giroud. Hij legde koppend terug af op Griezmann en hij had alle ruimte om aan te leggen. Griezmann koos de korte hoek en versloeg keeper Randolph.

Vervolgens deed Frankrijk het een kwartiertje wat rustiger aan, als om Ierland uit te dagen om hun kant op te komen. Ierland was te onmachtig, waarna Frankrijk in de slotminuten fanatiek naar de derde zocht. Het lukte niet, maar Les Blues maakten al met al in die tweede helft een puike indruk.

Programma EK 2016

Zondag 26 juni
15.00 Frankrijk – Ierland 2-1
18.00 Duitsland – Slowakije
21.00 Hongarije – België