Mexico – Ecuador Copa América 2015. Met twee gelijke spelen is Mexico opvallend matig begonnen aan het avontuur om de Copa América. De ploeg van bondscoach Miguel Herrera moet vanavond winnen om uitzicht te houden op plaatsing voor de knock-outfase.

Druk ligt volledig bij Mexico

Samen met Argentinië en Brazilië behoorde Mexico voorafgaand aan het toernooi toch wel tot een van de favorieten voor de eindwinst. Met spelers als Jesús Corona van FC Twente en Raúl Jimenez beschikt de ploeg van bondscoach Herrera namelijk over voldoende kwaliteit. Toch is vroegtijdige uitschakeling zeker niet ondenkbaar. Mexico vergaarde in de eerste twee wedstrijden namelijk slechts twee punten, waardoor het momenteel de derde plaats bezet in de groep, achter Chili en Bolivia. Die landen hebben twee punten meer.

Spektakel in Copa: Mexico – Exuador

De Copa bestaat uit drie groepen van vier landen. De twee beste ploegen gaan direct door naar de volgende ronde, terwijl er ook voor de twee beste nummers drie nog een plaats beschikbaar is. Momenteel is dat niet Mexico, maar Uruguay en Venezuela. Die landen hebben na twee wedstrijden drie punten behaald. Mexico zal vanavond dus moeten winnen van Ecuador om plaatsing voor de volgende ronde veilig te stellen. Dat land is na twee wedstrijden nog puntloos en balanceert op de rand van uitschakeling. De Ecuadorianen verloren de eerste wedstrijd met 2-0 van gastland Chili, waarna maandag een spectaculaire 2-3 nederlaag volgde tegen Bolivia.

Mexico – Ecuador

Ecuador kwam in die wedstrijd nog wel goed terug, nadat het eerst met 0-3 op achterstand was gekomen. In de slotfase raakte de ploeg zelfs nog de lat, maar een verliespartij kon niet meer worden afgewend. Mexico kwam in de eerste wedstrijd niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen het verrassend presterende Bolivia, waarna dinsdag een heerlijke wedstrijd volgde tegen de Chilenen. De twee ploegen hielden elkaar in een enerverend duel in evenwicht: 3-3. Hopelijk kunnen de Mexicanen het publiek vanavond weer vermaken.

De wedstrijd Mexico – Ecuador begint om 23:00 uur Nederlandse tijd. Om 01:30 uur volgt de wedstrijd Chili – Bolivia, waarna we dus weten welke twee of drie ploegen uiteindelijk doorstromen naar de knock-outfase.